Kommunistide sõnul olid nad nõus Lenini kandidatuuri tagasi võtma, kui lõppvooru oleks võetud näärivana, kuid neid peteti räigelt, kui Ded Moroz jäeti vahetult enne hääletust välja. Kommunistid nimetasid hääletuse korraldajaid „valelikeks" ja „põhimõttelagedateks" inimesteks, kes viskasid minema „rahvakangelase", asendades ta trioga, kuhu kuulub ka „kuulekas jänes, kes on tuntud oma ebastabiilse ja nõrga psüühika poolest".

Kuigi pole täpselt teada, kuivõrd suur revolutsioonijuht ise Olümpiamänge jälgis, kannab tema nime 1980. aasta mängude peastaadion ja ta kuju seisab endiselt Lužniki staadioni ees.

Maskottide valimist saatsid Venemaal vastuolulised uudised. Näiteks väideti, et Putin poleks tohtinud oma eelistust - lumeleopard - välja öelda, sest paljud hääletasid samamoodi, kindlustades talle ka võidu. Ja 1980. aasta Olümpiamängude maskoti autor Viktor Tšižikov väitis, et jääkaru on maha viksitud tema Miša pealt. Isegi president Medvedjev vihjas, et televisiooni vahendusel toimunud hääletamine, mis põhines SMSidel, ei pruukinud kõige ausam olla. Rääkides ühtse ID- ja maksekaardi loomise plaanist, ütles ta, et kaardi disaini valik peaks olema „õiglasem kui Olümpiamängude maskoti diskussioon".

Leningradi kommunistlid kogusid Eestis 2008. aastal tuntust väitega, justkui oleks Ida-Virumaal ühes külas taastatud "Eesti Nõukogude Sotsialistlik Vabariik". Vene ja Lääne uudisteportaalid tegid kommunistide hullumeelsest naljast meediasündmuse.