"Loodan siiralt, et kolme vapilooma rängad eksimused ei tekita elanike hinges mõrasid maakonna teiste ametlike institutsioonide usaldamisel ja mõistmisel ning et paratamatult tekkinud pinged raugevad ning rahulik elukeskkond taastub peagi. Soovin kõigile põlvamaalastele kindlat meelt ja südikust tööülesannete täitmisel," lausus abiprefekt.

Kriminaalmenetlust viivad läbi Kagu ringkonnaprokuratuur ja Kagu prefektuur. Eelmise nädala kolmapäeval pidasid Kagu prefektuuri avaliku teenistuse büroo ametnikud kinni kaks Põlvamaa vapil asunud kobrast, keda on alust kahtlustada pistise vastuvõtmises talunike poolt. Meeleheaks maitsvaid haavaoksi ja pajukoort pakkunud maaomanikud soovisid vastutasuks, et kobraste kolooniad koliksid nende maa pealt minema ja kahjustaksid paisude ehitamise ja sellest tulenevate üleujutuste läbi hoopis naabrite majapidamisi.

Leokene ei saa uurimise huvides avalikustada altkäemaksu andjate nimesid ning pistise väärtust, kuid ta möönab, et sellest piisas, et kõik kolm kobrast võisid muretult ilma lisasissetulekuteta ära elada.

Leokene välistab võimaluse, et koprad lubatakse taas vapile kohustusega elukohast mitte lahkuda. "Erinevalt näiteks Heete ja Herman Simmist ei saa kobraste puhul sugugi välistada, et nad oma seadusevastast tegevust ei jätka. Otse vastupidi: oleme kindlad, et nad võtaksid meelehead vastu esimesel võimalusel."

Põlva Maavalitsuse teabeteenistuse ülema Sirli Konstantinova sõnul näeb vapp pärast kinnipidamisi tõesti troostitu välja. "Aga peame sellega harjuma. Kuni kohus pole süüdimõistvat otsust teinud, ei saa me vapil muudatusi teha. Protsess võib venida aastaid ning on üsna tõenäoline, et süüalused kaebavad edasi riigikohtusse, kui nad otsusega rahul pole."