Kõlab gong ja kõlaritest pistab röökima Rammstein.

Porised luiged põrnitsevad teineteist, võtavad ähvardavaid poose, aga kumbki ei ründa. „Käivad nagu kassid ümber palava pudru!“ üürgab publiku seast üks joobnud näoga mees. Kõrvulukustavas lärmis nihkuvad võitlejad teineteisele lähemale, ka pealtvaatajad trügivad ringi äärde – muda ju veel ei lenda.

Läheb löömaks. Näitsikud on rindupidi koos ja püüavad mudas libisemisest hoolimata teineteist pikali paisata. Pikem paistab toekam, samas kui lühem sibab meeleheitlikult, et mitte tasakaalu kaotada. Esimesed mudalärakad maanduvad uudishimulike meeste nägudele, sundides nad ringist veidi eemale. Seda vaid korraks, sest üks võitlejaist kaotab tasakaalu ja teist kaasa haarates prantsatab ringi kaugeimasse äärde. Vaatemängu paremaks jälgimiseks sööstab aktiivne meestekari lähemale. Pritsivast mudast ei hooli enam keegi. Kui neidude püstijalu maadlemine paistis tühipalja tõuklemisena, siis neljakäpakil rassimine hakkab rohkem maadlust meenutama. See pikem, poisipeaga, püüab vastast topeltnelsonisse haarata, libe muda võimaldab teisel võttest pääseda. Tõttöelda on muda oma töö teinud – puntras väänlevast kuhjast ei saa sotti, kus kellegi pea või põlved. Hetketi vilksab kuskilt kohatult valgena mõjuv silm või ilmuvad mustavast mudast nähtavale hambad.

Gong. Kaks ja pool minutit mudamaadlust tundus igavikuna.

Võidab see, kes jääb peale

30sekundiline puhkepaus enne järgmist raundi kulub enda mudast puhastamisele. Lühem neidudest imestab, kui palju muda tema juustesse ära mahtus. Poisipea kraabib silmi puhtamaks, et vastast paremini näha. Purjus publik vahetab muljeid, kuraasikamad tellivad jooke juurde.

Teine raund. Pikalt kaalutlemata sööstavad võitlejad teineteise kallale. Tõuklemisest, mis iseloomustas esimese raundi algust, on saanud tunduvalt asjatundlikumad puusaheite katsed. Libe muda välistab paraku vajaliku hõõrdetakistuse ja selle tulemusena paistab naiste kätš kentsakalt agressiivse teineteise vastu hõõrumisena. Inimväärikust kaotamas meestemassi erutab see hullupööra – väljasirutatud kätega karglevad mehed ringi äärel, valmis võimaluse korral ise mutta sööstma...

Maadlejate püstijalu võbelemist kauaks ei jagu, libedal mudal liiga pikka sammu ette võttes teeb üks naistest vea ja kukub põlvili. Tasakaalu kaotab teinegi. Matš jätkub parteris. Sedakorda sootuks passiivsemalt. Võitlejad ilmutavad väsimuse märke.

“Võida aega!” röögitakse ringinurka surutud pikajuukselisele. Läbi kõrvulukustava lärmi kordab kohtunik võitluse põhireeglit: “Võiduks peab vastast viis sekundit selili hoidma!”

Neiud on kõhuli, väiksem all, suurem peal, suud-silmad muda täis, ja suurt ei väänlegi. “Nothing-going-on, nothing-going-on…” kostab raju industriaalrokk.

Gong.

Valuvõtted

Rassimisest väsinud näitsikud hingeldavad silmnähtavalt ja näo rookimisega enam eriti vaeva ei näe. Porised mehed ringi jalamil annavad kirglikult korraldusi, kuidas vastased paremini teineteist seljataksid. “Pane talle, pane talle!” on ühe eriti agressiivse jõmmi soe soovitus mudaringis seisjatele. Justkui teistelt oma targale õpetusele heakskiitu oodates pöörab ta ringile selja ja laseb hägusel pilgul üle saali käia. Et ta aga ringi äärel ohtlikult taarub, otsustavad kaaslased napsuvenna igaks juhuks võitlustandrist kaugemale talutada. Päästeaktsioon jääb pooleli, sest kõlab gong.

Algab kolmas raund.

Väsinud võitlejad rassivad terve raundi pikali. Lühem, kes enamiku ajast näoli mudas veetnud, vihastab ja üritab vastast juukseidpidi eemale tirida. Valuvõte ebaõnnestub, sest mudased juuksed libisevad käest. Ka vastane ei saa oma nelsonitega kuigi kaugele – libe muda rikub kõik. Jälle võidavad maadlejad aega. Kõike matva pori seest hakkavad korraga välkuma valged hambad – vaatemänguga harjunud taipavad, et võitlejad räägivad omavahel. Lühem, kes kaotusseisus, paistab jutukam. Pealmine ehk poisipea lõdvendab haaret, mispeale teine üritab end vastase alt välja väänelda. Tulemuseks on meeleheitlik ja segane põimimine ning poisipea laseb käest võimaluse vastane selilioleku hetkel ära fikseerida. Publiku ajab selline aps hulluks. Samas kõlab lõpugong ning ärritunud maadlushuvilised tormavad baarileti äärde – teadagi milleks.

Panused Jekaterinale

Pooleminutilisel vaheajal väljendab poisipeaga neid rahulolu, publiku ergutustele vastab ta naeratusega. Pikajuukseline näitab talle hambaid ja ähvardab rusikaga.

Neljanda raundi järel täheldab kohtunik, et nii pikale ei ole mudamaadlus veel kordagi veninud. Sitked vastased panevad nüüd endast viimase välja. Rassivad nii püsti kui ka pikali. Kogu naiselik kavalus läheb käiku: kägistamine, väänamine, nägupidi mutta vajutamine – publikule teevad sellised jõuvõtted kohutavalt nalja. Viienda raundi lõpuks õnnestub poisipeal oma vastane valuvõttesse fikseerida ja isegi natuke kägistada – seepeale annab too käega vastu matti tagudes märku, et alistub. Et aga muda pritsib laias kaares, peab verejanuline publik seda hoopis pikajuukselise omapäraseks viisiks vastast mõjutada. Kohtunik taipab vaheajal selgitada, et alistuja pööraku end ise selili. Nii pikajuukseline ka kohe kuuenda raundi alguses teeb. Kohtunik kuulutab, et võitis Jekaterina (poisipea), kihlveo sõlminud saavad baarist oma võidud kätte kümne minuti pärast.

Kõrtsmike kreedo: kolme S-i seadus kehtib alati

Kõrtsmikud teavad, et kõige paremini müüvad võistlusmängud, milles on seksi, sadismi või sensuaalsust (kolme S-i seadus).

Lisaks mudamaadlusele viiakse seitsmes pealinna kõrtsis läbi õllejoomisvõistluste sarja ning teisigi osavõistlusi (kogu reeglistik www.noihansa.ee):

* 16kilose sangpommi külge kinnitatud pooleliitrise õllepudeli tühjaksjoomine aja peale. Sangpommi tohib tõsta ainult ühe käega (õlut saab juua vaid õla pealt). Võidab kõige kiirem ja korrektsem jooja.

* Pesukausist liitri õlle joomine ilma käte abita. Võistleja ei tohi kaussi katsuda, kallutada ega tõsta. Võidab isik, kellel on parim aeg ja kellele jääb kaussi kõige vähem õlut.

*Naised peavad kõrrega aja peale ära jooma 0,3 liitrit õlut. Õlu on õlleklaasis. Klaas on asetatud puusade kõrgusele alusele. Võistleja ei tohi klaasi ega kõrt katsuda, kallutada ega tõsta. Võidab kõige kiirem ja korrektsem jooja.

*Karaokevõistluse eesmärk ei ole niivõrd hiilgava lauluhäälega laulja esitus kui tähelepanu kostüümidele ja lauljate artistlikkusele.

*A le Coq’i särgi võistluse reeglid on naistele ja meestele ühesugused, kuigi võisteldakse eraldi. Võidab see, kes paljastab kõige rohkem oma keha. Võisteldakse mõistagi muusika saatel. Muide, kui võistlejatele jääb selga võrdselt riideid, võidab see, kes riietus lahti kõige artistlikumalt. Korraldaja kinnitusel on praktikas mindud selle osavõistlusega vägagi kaugele. Seepärast on just see võistlus publikule õhtu nael.