Kannatanul on võlaõigusseaduse järgi võimalik valida, kas esitada hagi ühe korteriomaniku või kõigi kuueteistkümne vastu. Antud juhul hagesid tüdruku vanemad maksujõulisemaid inimesi, et protsess saaks kiiremini ühele poole. Et korteriomanikud vastutavad tütarlapse vigastuste eest solidaarselt, peaksid ülejäänud 12 peret tüdruku võidu puhul 4 kostjale oma osa ise ära maksma.

Kannatanuid esindav advokaat Ahti Kuuseväli ei nimeta kahjutasu suurust, aga annab mõista, et see pole väike. “Meie inimesed pole harjunud häält tõstma ja enda eest seisma. Esimene, kes peab enda elu ja tervist väärtustama, on ikka inimene ise,” leiab ta.

Kuuseväli sõnul tegeleb tüdruk õppetööga ja saab taastusravi, kuid kohtuprotsess on kuulutatud kinniseks. Kuna ühistu liikmed suhtuvad asja mõistvalt, loodab Kuuseväli protsessiga jaanipäevaks ühele poole saada.

Jääpurikaõnnetus on lisaks tüdrukule toonud ohvri ka korteriomanike ridades. Mupo algatas 2010. aastal Ikarose korteriühistu vastu väärteomenetluse, mis hiljem tühistati. Ühistu endine esimees suri süüdistustest saadud stressi tagajärjel poolteist kuud pärast õnnetust. Majaelanikud ütlevad, et ühistu on teinud kõik võimaliku, et katus oleks lumest puhas. Ka 2011. aasta talvel enne õnnetust käidi katust puhastamas mitu korda.