2009. aasta oktoobris kirjutas venekeelne ärileht Delovõje Vedomosti, et omab kahe ärimehe vestluse üleskirjutust, mille kohaselt maksis keegi RAB vanemkomissarile Aivar Orukasele, et viimane vabastaks ühe Vene ettevõtja arestitud pangaarve. Meeleheaga kaasnenud lubadus, et rohkem seda ärimeest ei kimbutata. Oma süüdistuse kinnituseks ei esitanud ajaleht mitte midagi, ei nimesid ega kuupäevi.

"Nii haiglaselt ei ole söandanud mind seni mitte keegi rünnata," ütleb RABi asejuht Orukask.

Lisaks süüdistusele altkäemaksus uuris Delovõje Vedomosti detailselt RABi ametnike varalist seisu. RAB juhi Raul Vahtra puhul toodi ära, milliseid maid too omab ja isegi tema naise töökoht. Aivar Orukase maatüki maksumuse Saaremaal hindas väljaanne mitmeid kordi suuremaks, kui see tegelikult on.

Delovõje Vedomosti artikkel ei väida otsesõnu, et politseinike perekonnad on omandanud oma maad korruptiivselt, kuid tervikuna loob artikkel mulje, et nii Vahtra kui Orukask omavad politseiniku kohta kahtlaselt palju vara.

Vahtra arvab teadvat, kes laimu taga on ja usub teda isegi mõistvat: "Kui suured rahad on kinni, muutuvad inimesed närviliseks. Eestis survestab neid politsei ja prokuratuur. Samal ajal käivad neile Venemaalt peale raha tegelikud omanikud."

Loe täispikka versiooni Eesti Ekspressi paberlehest