20. oktoobril vastas Tallinna kesklinna valitsuse vanema asetäitja Kaia Sarnet:“Paraku on meetmed taoliste hoonete kaitseks suhteliselt piiratud.” Kahetsusväärselt on jäänud näiteks väga terviklikult säilinud Kassisaba asumi kui miljööväärtusliku ala ehitusmäärus venima. Siiski on mitmete pöördumises mainitud hoonete osas juba kehtestatud või menetluse lõppjärgus detailplaneeringud, mis ei näe ette endise hoonestuse säilitamise kohustust. Vaatamata sellele palub kesklinna valitsus kultuuriväärtuste ameti spetsialistidel probleemi analüüsida ja esitatud üksikobjektid üle vaadata.

28. oktoobril vastas muinsuskaitseameti toonane peadirektor Agne Trummal üliõpilastele ning nende mõttekaaslastele, et kuigi ka nemad tunnevad muret ajalooliste puitelamute säilimise pärast, ometi: “Peame siiski õigemaks nende kaitsmist eeskätt miljööväärtuslike alade (ja vastavate ehitusmääruste) kehtestamise kaudu, mitte sadade puitelamute tunnistamisel arhitektuurimälestiseks – seda eriti juhtudel, kui konkreetse hoone vastavus mälestise tunnustele on kaheldav või tema tehniline seisund ei võimalda tema ajaloolise ehitussubstantsi säilitamist.” Muinsuskaitseamet kavatseb siiski korraldada kogu linna puitelamute inventeerimise, kuhu tuleks kaasata ka tudengid.

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna nimel vastas 31. oktoobril asekantsler Anton Pärn: “Toetame teie soovi üle vaadata seni veel tähelepanu alt väljajäänud hooned ja väiksemad miljööpiirkonnad, mida oma pöördumises esitlesite.” Pärn jagab seisukohta, et tänase uushoonestuse intensiivsuse kõrval ehitatakse siiski ümber väga palju juba olemasolevat hoonestust ja eriti haavatavad on selles osas ajaloolised linnajaod. Siiski jätab ta viimase sõna muinsuskaitseameti öelda.

11. novembril saabus väikese hilinemisega vastus ka Tallinna Kultuuriväärtuste Ametilt. Kirjas on toodud konkreetne ettepanek töögrupi moodustamiseks, kus osaleksid peale Kultuuriväärtuste Ameti ka Eesti Kunstiakadeemia, Muinsuskaitseameti ja Tallinna Linnaplaneerimise Ameti esindajad. Töögrupi esimene kokkusaamine toimub novembri lõpus.