Mulle teadaolevalt avaldab ajaleht Eesti Ekspress homme artikli väitega, et ma olen saanud ühelt ettevõtjalt raha seoses Tallinna Sadamale kuulunud AS Scantrans aktsiate müümisega. Seejuures on minuga ühendust võtnud ajakirjanikud väitnud, et raha on kantud Nikolai Stelmachi elukaaslase firma pangakontole.

Seoses eelnevaga pean vajalikuks märkida järgnevat:

1. Ma ei ole ühelgi moel osalenud nimetatud tehingu ettevalmistamisel. Tallinna Sadama poolt pidas 2008. aastal sõlmitud Scantransi aktsiate müügitehingu osas läbirääkimisi ettevõtte juhatus ning nõukogu kinnitas juhatuse ettepaneku ühehäälselt. Minul puudus tehingu osas igasugune erahuvi. Väited, et mistahes Scantransiga seotud ettevõtjate poolt on mulle otse või kaudselt makstud raha selle tehinguga seoses ei vasta tõele.

2. Olen pöördunud Põhja Ringkonnaprokuratuuri poole palvega Eesti Ekspressi väiteid kontrollida ja otsustada, kas antud asjaolud annavad alust kriminaalmenetluse algatamiseks.

Nikolai Stelmach: olen langenud laimurünnaku ohvriks

Sarnaselt Indrek Raudsega pöördusin täna Põhja Ringkonnaprokuratuuri poole palvega kontrollida Eesti Ekspressi ajakirjanike poolt esitatud väiteid ning otsustada, kas neis on alust kriminaalmenetluse algatamiseks.

Minule teadaolevalt avaldab ajaleht Eesti Ekspress homme artikli, kus väidetakse, et Indrek Raudne on saanud raha seoses Tallinna Sadamale kuulunud AS Scantrans aktsiate müümisega ning et vastav rahasumma on kantud minu elukaaslasele Linna Tammele kuuluva firma pangakontole.

Kuivõrd tegemist on väga ränkade valesüüdistustega, siis olen sunnitud astuma samme enda maine kaitsmiseks ning valeandmete ümberlükkamiseks.

Vastab tõele, et Liina Tammele kuuluv äriühing on nõustanud Scantrans AS'i omanikke ettevõtte väärtuse hindamisel ning Tallinna Sadamale kuulunud Scantransi aktsiate omandamisega seotud tehingu dokumentatsiooni ettevalmistamisel. Ei Liina Tamm ega mina ei ole kordagi osalenud ühelgi Scantransi aktsionäride ja Tallinna Sadama esindajate vahelisel läbirääkimisel ega ühelgi teisel moel suhelnud antud tehingu raames Tallinna Sadama esindajatega. Indrek Raudse seostamine antud lepinguga on pahatahtlik ja meelevaldne ning Indrek Raudne kuulis sellise lepingulise suhte olemasolust eile pärast Eesti Ekspressi ajakirjanike kontaktivõttu.

Pean kahetsusega märkima, et olen langenud planeeritud, teadliku ja pahatahtliku laimurünnaku ohvriks, mille allikaid järgnevalt selgitan.

Eesti Ekspressi artikli allikaks on mulle teadaolevalt Scantrans AS (pankrotis) juhatuse liige Vladimir Kleiner. Sama isik esines varjunime "Ruslan" all eelmise nädala kolmapäeva õhtul ETV saates "Pealtnägija".

Minu kokkupuuted Vladimir Kleineriga on olnud põgusad ning peamiselt toimunud tema isa, tuntud ettevõtja Igor Kleineri soovil. Samuti tunnen mitmeid Scantrans AS-i äripartnereid. Mulle on arusaamatud minu vastu suunatud laimurünnaku motiivid, kuid tagamaid võib otsida Vladimir Kleineri ärilistest ebaõnnestumistest.

Soovimata anda hinnangut Vladimir Kleineri isikule, soovitan ajakirjanikel enne tema poolt väidetu tõepähe võtmist tutvuda antud isiku varasema käekirjaga ning küsida temalt selgitusi motiivide osas. Avalikest domeenidest leiab infot Vladimir Kleineri mineviku ja talle määratud kriminaalkaristuste kohta, samuti on kättesaadavad tema kontaktandmed.

Olen oma äritegevuses alati lähtunud seadustest ja headest tavadest ning olen oma head nime valmis kaitsma nii avalikult kui õiguslikke meetmeid kasutades. Küll ei saa ma nõustuda olukorraga, kus olen sunnitud väitlema anonüümse allikaga, kelle esitatud valesid tõlgendatakse faktide pähe.

Usun, et Vladimir Kleineri isiku avalikustamine aitab kaasa antud isiku motiivide väljaselgitamisele.