Toimetuse seisukoht:

Silver Meikar on asetanud Reformierakonna olukorda, kus igaühel, kes kõrvutab Meikari ütlusi ning prokuratuuri kogutud reformarite selgitusi, on selge, et Reformil liigub ebatavaliselt palju sularaha. Ning seda liigub justnimelt periooditi. Võib jãreldada, et hetkedel, mil mõni võimust sõltuvusse sattunud ärimees on sunnitud partei juhatusele obrokit maksma.

Sellist tegevust harrastab Keskerakond. Nimelt suunas Keski peasekretär Priit Toobal ärimehe, kes Kaupmehe tänaval detailplaneeringut soovis, maksma 300 000 krooni sõimulehe Kesknädal trükkimiseks. Toobal kinnitas kohtusse sattunud e-meilis, et "E. S." korraldab siis planeeringu.

Ajakirjanduse tähelepanu on transiidisektori esindajad suunanud asjaolule, et Reformi mutrikestel tekkis sularaha, sel ajal, kui Tallinna Sadama parteilased käisid Moskvas Rail Garantiga läbi rääkimas konteinerterminali investeeringut.

Sotsiaaldemokraat Jaak Allik on öelnud, et Reformierakond on Eestisse toonud vana, nõukogudeaegse valetamise , "kus nii parteijuht poodiumil kui rahvas saalis teavad, et kommunist ajab mula". 

AndrUs Kivirähk kirjutas nädalavahetusel ajalehes LP, et Andrus Ansip on jäänud Eestis ainsaks, kes usub, et Meikar staabimeestelt sularaha ei saanud.