10.aprill 2006 protokoll nr.22
Kutsutud Toivo Toomingas (Estonia huku ajal Tolliinspektuuri juhataja asetäitja) ja Vello Valm (sellel saatuslikul ajal Tolliameti tollijärelvalve osakonna juhataja)
T.Toomingas: aasta hiljem tungiti mulle kallale koduuksel ja anti hea keretäis tappa.

13.aprill 2006 protokoll nr.23
Kutsutud Krjutškov, Voronin, Kurm (Voronini kohvri lugu ja filmid)
K-M. Vaher: kui Tarmo Vahter võtab selle härrasmehe ette, siis tuleb nihuke segadus.
M. Leivo: Las võtab, see on tema asi, eks.

17.aprill 2006 protokoll nr.24
Kutsutud
Jaak Lippmaa (Valitsusside direktor)
Jaak Lippmaa: ...Ja hakkasid tekkima täiesti uued nimed. Mitte valede nimekujunditega Siis me informeerisime sellest politseid, selgus väga proosaline selgitus, tollel hetkel, et kuritegelikud elemendid üritasid, nö registreerida oma tapatöid.

4.mai 2006 protokoll nr.25
Kutsutud kindral Aleksander Einseln (tookord Eesti kaitsejõudude juhataja
A.Einseln: Mina olen väga huvitatud sellest, kes pani kokku selle nn FELIXI raporti. Ja miks oli vaja mind sellega seostada. Kelle poolt. Mul on oma ideed , kes selle taga on. Need olid enamast Lennart Meriga seotud noorte poiste gäng, kes tema ümber olid, siis alates Mart Laariga. Ja see seltskond. Kes sel ajal olid Niiles Kross, esimene teabeameti juhataja Frosch. Noorem Lippmaa, Mart Laar ise, Pihl teab kindlasti kõik mis siin juhtus ja miks minu sundtoomine tehti.

8.mai 2006 protokoll nr.26
Kutsutud Aldis Alus (sel ajal KAPO osakonna juhataja)
E.Sepa küsimus Aldis Alusele: Ühtegi isikut, kes töötas sadamas, tollis, kes laevale kraami lastis, ei ole üle kuulatud - mitte kunagi selle asja raames. Ma olen nõutu, et mida see tähendab, et mis tõendeid saab olla, kui isegi see on tegemata.

20.mai 2006 protokoll nr.27
Kutsutud Jüri Pihl (endine KAPO peadirektor)
Jüri Pihl: Sõites selle laevaga ükskord aasta varem Rootsi, siis tundus, et pole nagu sõitnud enne suure laevaga ja vesteldes kapten Andersoniga sel ajal oli ta väga sisemiselt veendunud, et see on uppumatu laev ja Balti meres ei saa ta üldse uppuda. Mina nagu ettevaatlik inimene küsisin, et ega see laev põhja ei lähe, kui suur torm tuleb, kuna ta pakkus mulle sauna, mis asus allpool veepinda.

11.mai 2006 protokoll nr.28
Kutsutud Ants Frosch (sel ajal välisluurejuht) ja Jaanus Rahumägi (sel ajal turvafirma ESC juht ja omanik)
A.Frosch: Eestis oli tollel ajal kaitsejõudude luureteenistus G2, kaitsepolitsei, kes aegajalt on, ütleme...ületanud piire oma tegevusväljas ja teabeamet...
M.Leivo: aga koordinatsioonibüroo?
Jaanus Rahumägi: Olen ise käinud Moskvas aseministri Kromovi käest toonud loa, et tuua Eestisse sisse NATO standardiga relvi 91. aastal.

15.mai 2006 protokoll nr.29
Andres Vihmar (Estonia hukuööl laeva purser) ja Tarmo Türkson (Teabeameti ametnik)
Ü. Rajasalu küsib Vihmarilt: Meile teadaolevalt oli kapten Pihti kajutis perekond Voronin. ...Miks nad Pihti kajutis olid ja kus oli Piht ise?

29.mai protokoll nr. 30
Kutsutud Raul Allvee (Estonia 2.tüürimees)
R.Allvee: ...juhtus päris palju kordi nii, et laeva manifestis, mille me saime laadimise jaoks, üsna tihti juhtus, et auto oli 16-18 tonni, aga kui ta peale sõitis, siis ta oli vähemalt 30-50 tonni