Restoran Stenhusile rotissöörikilp
Restoranile Stenhus (Hotellis Park Consul) anti 22. märtsil esimene
Ülemaailmse Rotissööride Vennaskonna Eesti Foogtkonna kilp. Vastavalt
rotissööride põhikirjale saab kilbi restoran, kes viljeleb klassikalise (see
tähendab prantsuse põhjaga) köögikunsti traditsioone ja teeb seda hästi.
Rotissööride kilbi pälvinud restoranis on au sees head lauakombed, serveerimine
ja veinikaart kõrgetasemeline. Tantsulokaal ega hiina restoran rotissööride
kilpi ei saa. Ka saab kilbi anda vaid restoranile, mille mänedžer ja peakokk
mõlemad on rotissööride gildi liikmed. Sakslane Michael Stenner, kes juba
aastaid Tallinnas Schlössle hotelle juhtinud, ja Stenhusi chef Tõnis Siigur on
just need mehed, kes Tallinnas rotissööri-ideaalile hästi vastavad.
Allakirjutanule jättis eriliselt sügava mulje pardi-carpaccio
hanemaksakreemi ja marineeritud läätsedega. Ja muidugi faasani konsummee
mürklitega. Mürkel on väike seeneke, mis ilma töötlemata on mürgine, aga pärast
faasanipuljongiga üheks saamist toodab ta elamust, mis kärbseseene omast kui
mitte mõjusam, siis meeldivam ometigi.
Gratineeritud austrid on Stenhusi
menüüs alati aukohal olnud, neid peaks saama seal iga päev proovida. Veinidest
oli ületamatu pearoaks olnud Provence’i-pärase koha juurde pakutud Freie
Weingärtner Wachau Riesling Smaragd: 13,5% alkoholi, mesi ja vürts ühes
pudelis.
“Tõnis Siiguri menüü ja Ants Vahuri (firma Balen) veinide
kombinatsiooni võiks pakkuda kas või Nobeli vastuvõtul. Menüü väikesed
stiilivead tehti tasa tehnoloogiliselt õigete võtetega saavutatud maitsetega.
Teenindus, lauakate ja saalikujundus töötasid hästi, kammerkoor õhtusöögi
alguses ja lõpus haakus nii olustiku kui ka seltskonna koosseisuga,” leidis oma
rotissööridele saadetud kokkuvõttes foogt Dmitri Demjanov.