Ekspressi küsimusele vastas kokku 36 Riigikogu liiget. Kaks kolmandikku küsitletud rahvaasemikest ei poolda prostitutsiooni seadustamist.

Kui 26 neist on kategooriliselt lõbumajanduse legaliseerimise vastu ning üheksa ei soovi või ei oska mingil põhjusel seisukohta võtta, siis poolt on vaid üks riigikogulane (Imre Sooäär). Üks Riigikogu liige (Silver Meikar) on arvamusel, et Eesti ei ole üldsegi veel küps sellisel teemal arutlema.

Erakonniti on ühine seisukoht vaid mõõdukatest Riigikogu liikmetel - nemad kuulusid nn vastuhääle andnute hulka. 

Prostitutsiooni keelustamist ehk kriminaliseerimist Rootsi eeskujul (Rootsi on seni ainus riik maailmas, kus seksi ostmine on seadusega karistatav, kuigi müük mitte) soovib selgesõnaliselt kaks liiget (Ülo Vooglaid ja Evelyn Sepp). Rootsi eeskuju järgib ilmselt peagi ka naaberriik Soome.

Rein Lang ja Ene Ergma jagavad pessimistlikku arvamust, et prostitutsioonist ei pääse: "Ükski ühiskond ei ole suutnud lahendada prostitutsiooni probleeme".

EI:

Toomas Alatalu, Keskerakond
Enn Eesmaa, Keskerakond
Toomas Hendrik Ilves, Mõõdukad
Sergei Ivanov, Reformierakond
Signe Kivi, Reformierakond
Elle Kull, Res Publica
Heimar Lenk, Keskerakond
Maret Maripuu, Reformierakond
Jaanus Rahumägi, Res Publica
Janno Reiljan, Rahvaliit
Tiit Matsulevitš, Res Publica
Eiki Nestor, Mõõdukad 
Siiri Oviir, Keskerakond
Ivari Padar, Mõõdukad
Kadi Pärnits, Mõõdukad
Katrin Saks, Mõõdukad
Evelyn Sepp, Keskerakond
Sven Sester, Res Publica
Mark Soosaar, Keskerakond
Mihhail Stalnuhhin, Keskerakond
Vello Tafenau, Rahvaliit
Ela Tomson, Res Publica
Mark Soosaar, Keskerakond
Andres Tarand, Mõõdukad
Ülo Vooglaid, Res Publica
Avo Üprus, Res Publica

***

Ülo Vooglaid: "Seksuaalost on tegu, mida peaks käsitlema kriminaalsena. Samas on prostitutsioon Eestis sisuliselt ammu legaliseeritud. Mõnikord on mõnda bordelli vaid pisut kimbutatud."

Avo Üprus: "Soov osta või müüa teist inimest pole parem tapmiskihust. Inimese käsitlemine eneserahuldamisobjektina on inimväärikuse tapmine."

Mark Soosaar: "Äärmiselt tähtis on kujundada hoiakuid, mille järgi tähtsamaid inimlikke väärtusi ei tohi muuta kaubaks."

Tiit Matsulevitš: "Legaliseerimine annaks riigi soosingu inimväärikuse mõiste jätkuvale devalveerumisele, oleks täiendav riskifaktor sotsiaalse turvalisuse seisukohast, oleks vastuolus Põhjala mentaliteediga ja eestluse identiteedi väärtuseliste põhimõtetega ning kahjustaks Eesti riigi rahvusvahelist mainet."

Heimar Lenk: "Olen tähele pannud, et seadustamist soovitavad tavaliselt nõrgad mehed, kes ise ei ole suutelised endale uut naistuttavat leidma ja lähevad teda siis lõbupoest raha eest ostma. Seni kuni prostitutsioon veel seadustamata, peaks nn teolt tabatuid kõva rahalise trahviga karistama."

Eiki Nestor: "Olukorras, kus meie naabrid prostitutsiooni vastast tegevust rangemaks muudavad, ähvardaks meid vastasel korral bordellistumine." ()

Enn Eesmaa: "Inimkonna lihtsaim ja õilsaim koodeks on kümme käsku. Kes on käskinud neid käske mitte täita?"

Mihhail Stalnuhhin: "Kujutades ette, kuidas näiteks keeleinspektsioon hakkab bordelle külastama eesmärgiga "töötajate" keeletaset kontrollida – või mõnd muud situatsiooni, mis legaliseerimisega kaasneb –, saab igaüks aru, et see on absurd."

Maret Maripuu: "Neid, kes prostitutsiooni on vahendanud, ei tülita Eestis ei politseinik, ei kaameramees. Vaikiv seaduste ignoreerimine jätab vägisi mulje, et ongi leitud see kauaotsitud ühiskondlik kokkulepe."

Jaanus Rahumägi: "See millisele seisukohale Eesti seadusandja asub, sõltub suures osas ministeeriumide analüüsist, mida ei ole veel tegema asutudki."

KINDLAT SEISUKOHTA EI OMA:

Jaak Allik, Rahvaliit
Ene Ergma, Res Publica
Nelli Kalikova, Res Publica
Rein Lang, Reformierakond
Jürgen Ligi, Reformierakond
Silver Meikar, Reformierakond
Reet Roos, Res Publica
Toomas Savi, Reformierakond
Andres Taimla, Reformierakond

***

Toomas Savi: "Kust läheb piir prostitutsiooni ja “seksuaalteraapia” vahel? Küsima peaks, kuidas kontrollida lubatavuse ületamist. Kiiruseületamist kontrollib politseinik. Aga me ei pane ju iga masseerija ja masseeritava vahele järelvaatajat."

Ene Ergma: "Ükski ühiskond pole suutnud lahendada prostitutsiooni probleeme. Kuid me ei saa ju rääkida ainult prostituutidest, sest neid ei oleks, kui puuduksid kliendid."

Reet Roos: "Kas rikka mehe armuke on prostituut?"

Rein Lang: "Kas peaksime vastutusele võtma ka need lihtsameelsed tüdrukud, kes annavad oma keha rikastele vanameeste kasutada hea elu eest?"

Nelli Kalikova: "Tark oleks ära oodata, milliseid tulemusi annavad Rootsis ja arvatavasti varsti ka Soomes vastu võetud seksiteenuste ostmise eest karistav seadus."

Prostituudid olgu seadusega lubatud:

Imre Sooäär (Res Publica, pildil): Kui iga töö on erinevate seadustega reguleeritud, siis miks peaks seda väidetavalt ühiskonna vanemat ametit erandiks pidama? Kuna prostitutsioon eksisteerib igas riigis niikuinii, siis on parem, kui see ei toimu anarhia vormis, vaid on vähemalt riigi poolt mingil määral kontrolli alla võetud.