Riiklik nukuteater on muidugi laste jaoks suurepärane koht. Kuigi etendused on läti või vene keeles, saab toimuvast kergesti aru.Lastega ja hingelt noorte reisikaaslastega tasub minna Riia loomaaeda. Hiljutised ümberkorraldused on selle palju põnevamaks muutnud. Kesklinnast pääseb trammiga otse eksootiliste elukate keskele. Samale seltskonnale pakub ilmselt põnevat elamust ka Riia tsirkus. Kogu perega aga tasub külastada kesklinnas asuvat Akvalande veeparki. Meesperele pakub kindlasti elevust Riia automuuseum, kus näeb vanade autode, mootorrataste ja sõjatehnika kollektsiooni. Klassikalised Rolls Royce’id, BMWd ja Mercedesed seisavad kõrvuti Lätis 1920.–1930. aastatel toodetud autodega. Sõidukite müük on lätlastele miskipärast tundlik teema. Kohalike sõnul on näiteks vähekasutatud luksusautod salongides saadaval “võileivahinnaga” ja neid on valikus palju. Seega kel autoostusoov, sel tasub lõunanaabrite poole kiigata.

Riia vanalinnas jalutada on muidugi tore, kuid mitte eriti originaalne ega mõnus, arvestades tänast muutlikku ilma. Kindlasti tasub jalutada läbi Art Nouveau kvartali ning kui ilm vähegi lubab, sõita laevaga mööda Daugavat või käia teletorni tipus linnale avanevat vaadet nautimas.

Söögikohad, poed ja ööklubid

Restoranidest kuulub minu süda vaieldamatult Vincentile, kus saab nautida läti tippkoka Martins Ritsinsi kulinaarset talenti. Tema restoran asub ooperiteatri läheduses ning ooperi­järgse õhtusöögi saab sealt samas kategoorias. Kauni vaate nautimiseks sobib restoran Fabrika, mille aadress on 70 Balasta Dambis. Külastamist väärt on Itaalia restoran Tiramisu, Gertrudes 32, Jaapani restoran Sumo, Kungu 8 ja restoran Bergs, 83/85 Elizabetes Street, kus degustatsiooni­menüü viis käiku maksab 30 latti. Bergs Bazaaril on hinnad aga tunduvalt rahakotisõbralikumad. Näiteks Kid Wine Lounge’is ootab­ ees mõisliku hinnaga köök ja korralik veinivalik. Sealsest vinoteegist on mõistlik veini kaasagi osta.

Parim paik sisseostudeks on uusim kaubanduskeskus Spice, kus pakutakse pea kõike, rõivastest mööblini. Kaupade juurdehindlus on lätlastel suurem kui meil, kuid allahindlused seevastu vingemad (80–90%).

Tasemel kaubanduskeskused on veel Domina ja Alfa. Viimane vaatab kohe Tallinna poolt sisse sõites vastu. Lisaks on Riia kesklinnas palju pisikesi poode, kus kauba­valik märksa suurem kui Eestis.

Ööelu on vilgas nagu metropolis reegliks. Õhtul enne linna pidutsema minekut tasub Reval Hotel Latvija ülakorruse baaris üks kokteil tellida ja seda õhtuse linnapanoraami taustal limpsida. Läti tuntumaid ööklubisid on Rocca. 69 seevastu on pisem, kallim ja eksklusiivsem. Uus ja kohalike sõnul hinnatud koht on Godvil, Brivibas 214. Hotelli Latvia kõrvale jääb samuti hinnatud paik Club Essensial, mis on suur nelja saaliga ööklubi. Rahulikuma meelelahutuse austajatele toimuvad vanalinnas, Toomkiriku kõrval asuvas salsaklubis Café Cuba teisipäeva õhtuti elava muusikaga salsaõhtud. Kell 23 on tantsupõrand tuliseid salsavihtujaid täis. Reedeti olevat sama feeling kohvikus Dejavu, Brivibas 151.

Bussiga Riiga reisides jälgi Euroline Luxekspressi sooduspakkumisi. Sageli sõidutatakse mugavas bussis Riiga ja tagasi vaid 99 krooniga. Peatus on sobivalt Reval Hotel Latvija ees, kus ööbimise ja sõidupiletid kahele saab lunastada 1500 krooniga.