Mürareostus ja tormiline noorus
  • Tormilises nooruses osalesin ka ise korra sellistel võistlustel. Elanikest on kahju, kuid tegelikult on see asjade loomulik käik ja läbi mängitud mujalgi. Autostumisega käib kaasas ka soov liikureid proovile panna ning eriti tähtis on see kodanikele, keda “kaunistavad” vistrikud, vähesed kogemused ning riskialdis käitumine. Sellest on alguse saanud ametlik kiirendussport ookeani taga ning suuremal-vähemal määral kummitab analoogne probleem kõiki arenenud riike. Probleemi üks lahendus oleks ringrajakompleksi olemasolu, mis sisaldaks endas ka kiirendusrada ametlike võistluste ning testimiste (mitteametlike võistluste) tarvis. Ideaalis võiks selliseid komplekse Eestis olla 1–3, olukorda leevendaks ka ühe korraliku olemasolu – õnneks töö selles suunas käib.
    Kaido Soorsk, ajakirja Tehnikamaailm kunstiline juht
  • Mürareostuse eest võib karistada avalikus kohas teiste isikute rahu rikkumise eest rahatrahviga kuni sada trahviühikut (1 trahviühik on 60 krooni) või arestiga.
    (Karistusseadustiku § 262, avaliku korra rikkumine).

Kaido Soorsk, ajakirja Tehnikamaailm kunstiline juht

 

Tormilises nooruses osalesin ka ise korra sellistel võistlustel. Elanikest on kahju, kuid tegelikult on see asjade loomulik käik ja läbi mängitud mujalgi. Autostumisega käib kaasas ka soov liikureid proovile panna ning eriti tähtis on see kodanikele, keda "kaunistavad" vistrikud, vähesed kogemused ning riskialdis käitumine. Sellest on alguse saanud ametlik kiirendussport ookeani taga ning suuremal-vähemal määral kummitab analoogne probleem kõiki arenenud riike. Probleemi üks lahendus oleks ringrajakompleksi olemasolu, mis sisaldaks endas ka kiirendusrada ametlike võistluste ning testimiste (mitteametlike võistluste) tarvis. Ideaalis võiks selliseid komplekse Eestis olla 1-3, olukorda leevendaks ka ühe korraliku olemasolu - õnneks töö selles suunas käib.