"Ma ei taha sellest täpsemalt rääkida. Nagunii on hakatud seda luumurdu tüliga seostama," ohkab haigevoodisse sunnitud vallajuht. Meie Maa uudis, et "intsidendi" tõttu Võrumaal ei saa vallavanem Rei Laimjala omavalitsusüksust juhtida, kogus saare netiportaalis enneolematu koguse kommentaare - 76. Et vallavanem valgustas mandril juhtunut kohalikule lehele õige kidakeelselt, on kõmu nüüd visa hajuma.

Kommentaatorid õelutsevad koguni, et Rei olevat üks ärpleja mees, kel kodukandis keretäis vaid seetõttu saamata, et ta on vallavanem.

Telefonis Eesti Ekspressile 3. novembri sündmusi meenutades vallavanem küll kuraasikas ei kosta. Rei kommentaar tüli kohta (mis netikommentaatorite väitel puhkenud jahiseltskonnas):

"Tüli ei olnud jahiseltskonnas. Pärast käisime söögikohas. Kui oled õhtul söögikohas kauem, ikka juhtub ütlemist. Võib-olla üks ütles ühele, teine teisele. Eks oli rüselust. Natuke. See sai kohe lahendatud. Mehed tegid kohe asjad omavahel ära. Leppisid ära. Olin üks tüli osapooli ega teagi, kes see teine oli. Ta oli umbes minuvanune. Söögikohas oli palju rahvast."

Saare ja Võru omavalitsusjuhtide kohtumisel (teemaks haridus- ja regionaalprojektid) osales saarlasi kümmekond, sealhulgas Saaremaa omavalitsuste liidu tegevesimees Jüri Pärtel. Tema meenutus mandrilkäigust: "Intsident juhtus, tuleb tunnistada. Ei tea, kuidas asi käima läks. Ma polnud intsidendi juures - alles järgmine päev, kui pidi põdrajahile minema, ütles üks mees, et tal olemine nadi ja kampa ei löö. Juttude järgi oli ta söögikohas üksi. Kuigi võõras kohas on meil tavaks, et kedagi üksi ei jäeta."

Söögikoht, millest jutt, on Võhandu Trahter. Selle tegevjuht Janek Eks ütleb Ekspressile pärast oma turvatöötajate küsitlemist, et midagi hullu 3. novembri öö kohta trahteri kollektiivile ei meenu. Ei mäleta nad isegi seda, et kiirabi oleks kohal käinud. "Tõuklemisi ikka ette tuleb, aga sellised asjad, kus kiirabi kutsutakse, oleks meil meeles."

Rei kommentaar haiglasse sattumise kohta kõlab aga nii:

"Oli öine aeg, kuskil peale kahteteist. Söögikoha juures tänava peal oli kukkumine. Olid talvised olud, oli see oma koperdamine või libedus, ei oska täpselt öelda. Alkoholi söögikohas natuke ikka võeti, kõvasti ei võetud. Kukkumine oli täielik üllatus. Kõik valutas, jalgu alla ei võtnud. Jäin teadvusele. Teised imestasid, kuidas nõnda kukkuda saab, ja kutsusid kiirabi. Arst ütleb, et kuu aega pean olema haiguslehel. Enne ei parane. Kurb, et nii läks."

Rei on nüüd nädalapäevad kodus haigevoodis kurvastanud, eelmise nädala lebas ta Kuressaare haiglas, vahetult pärast kukkumist kuni Kuressaarde toomiseni aga Võru haiglas. Ja kobrast varitsusjahil Rei püssi ette ei jäänudki.