Taavi Rõivas oli “superhall kuju” Tartu ülikooli majandusteooria professor Olev Raju meenutab oma kunagist üliõpilast Taavi Rõivast: “Lugupeetud uus peaminister oli tudengina superhall kuju, kes ei jäänud üldse meelde. Lausa äärmuslikult ununev, nii et kui ta poliitikuna esile kerkis, oli tõsiseid raskusi nime ja näo kokku panekuga, et kes ta ikka oli.”

Uue aja viktoriin Hiljutisel uhkel juubelipeol korraldas Mart Sander külalistele viktoriini. Laudlinade all hakkasid iPhone’id hiilgama ja viktoriini võitis kõige väledamate sõrmedega laud. Seltskonnaviktoriin pole täna mitte ajude, vaid sõrmede gümnastika!

Teatriuudiseid NO99 hiljutisel etendusel “Muuseas: ma armastan sind” segas pealtvaatajaid mobiilihelin. Laval olev Priit Võigemast julgustas telefoniomanikku kõnet vastu võtma. “Aa, Ursula, sina!” hüüatas ta seejärel publiku seas viibinud Linnateatri näitlejale Ursula Ratasepale.

Ja samalt etenduselt teinegi lõbus seik. Vaiko Eplik avaldas, et tema nooruspõlve esimene erootiline mälestus oli “Lumekuninganna” ainetel. Üllatus, üllatus, aga publiku seas istus Ülle Lumekuninganna Kaljuste ise.

Kunstimaailmas säriseb Peterburis Ermitaažis avatakse 28. juunil rahvusvaheline kunstibiennaal Manifesta, kuhu on Eestist registreeritud Kristina Norman. Viie aasta eest Veneetsia kunstibiennaalil Eesti lähiajalugu pronksiöö sündmuste valguses vaadeldnud Normanni osalemine on põhjustanud ärevust nende Eesti kunstnike seas, kellele sümpatiseeris ettepanek Manifestat seoses Krimmi annekteerimisega boikoteerida.

Teateid grillbaarisT Üks laupäevahommikune ärkaja, pohmellis ja suitsud otsas, seadis sammud Mööblimaja parkla kiirgrilli varusid täiendama. Pilt, mis avanes, oli vapustav: “Patjadeks joodud punetavate mordadega määramatus vanuses beibed tegid mulle kohe ettepaneku tähistada ilusat hommikut “s ljubovaniem na divanje. Ühe värskelt kinnitaotud silmaga džentelmen pakkus varianti kakelda. Toa keskel lauas röökis seltskond teemal – kas Savisaar ei peaks nende kommunaalkulusid kinni maksma jne. Ulme, ulme...”

Pidu “laua all” Valitsusest lahkumist tähistati IRLi juhitavates ministeeriumides lahkumispidudega. Üks selline lõppes koodnimega “laua all”. Vähemalt leiti hommikul kergendusega, et suure vennastumise ja südamepuistamise saatel valdade liitmiseni ei jõutud.