Plaanis on liita kaks seni sõltumatult tegutsenud analüüsikeskust: välispoliitika instituut ja kaitseuuringute keskus. Järelikult ootab mehitamist ka uue asutuse juhi väärikas ametikoht.

Eesti lõunanaabreid on tabanud tuumahullus. Kaliningradi oblasti piiri äärde ehitavad venelased uue Baltiiskaja aatomienergiajaama. Valgevenelased koostöös venelastega ehitavad samasse lähedale Astravetsi tuumajaama. Äsja otsustas Leedu seim Visaginase jaama ehituse ning sobivat kohta tuumajaamale Läänemere ääres otsivad ka poolakad.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avalikustas eile Kesknädalas, et prokuratuur kalastab Šveitsist tema kohta infot. “Olen teada saanud, et minu isikut käsitletakse nendes dokumentides “kahtlustatavana” ja isegi “süüdistatavana”,” kirjutas Savisaar. “Lihtsalt püütakse konkreetse sihitusega minu suhtes leida andmeid, et ehk näkkab.”

Põhja ringkonnaprokuratuur kinnitas Ekspressile, et saatis tõesti Šveitsi õigusabipalve. Tegemist on kriminaalasjaga, kus kapo uurib ühte finantstehingut. “Savisaar ei ole kahtlustatav. Rohkem infot ei pea võimalikuks uurimise huvides avaldada,” teatas pressiesindaja Arno Põder.

Eesti, Uus-Meremaa ja Argentina naiste IQ on pisut kõrgem kui meestel, selgub äsjasest rahvusvahelisest uuringust, kirjutab New Zealand Herald.

Läti muinasmõõk saab osta eBayst, nende eest küsitakse 50 eurot tükist.