Unistuste Dima pandi vangi Mõne aasta taguse Eesti tõsielusarja “Unistuste printsess” prints Dimitri Jannsens saadeti Belgias 17 kuuks trellide taha, kirjutab Nieuwsblad. Saates rikka välismaa ärimehena esitletud Jannsensile pandi süüks luksusautode omastamist – markidest loeb Nieuwsblad üles Porsche Cayenne’i, Audi Q7, BMW X1 ja Land Roveri.

Donetski ühendkuningriik Ukraina kaguosas asuva oblastikeskuse Donetski internetikasutajad reageerisid separatismilainele erakordse aktiivsusega. Sotsiaalvõrgustikes meenutatakse, et linnale pani aluse briti tööstur John James Hughes, ja tehakse ettepanek hääletada Suurbritanniaga ühinemise poolt. Või äärmisel juhul autonoomia ja inglise keele kui kohaliku keele poolt.

Ilves Gruusias President Ilves avaldas Gruusia meedias arvamust, et endise presidendi Saakašvili üle ei peaks kohut mõistma. See omakorda pahandas paljusid Gruusia intelligentsi kuuluvaid inimesi, mistõttu peab grusiinidega suhtlev eestlane end ette valmistama selgituseks teemal “miks Eesti poliitikud pidevalt meie sisepoliitikasse tungivad?”.

Jää hakkas liikuma Pärast seda, kui Ekspress eelmisel nädalal kirjutas, et EASi uue juhi Andres Rannamäe osalusel liikus 570 000 eurot teadustoetust Luksemburgi firmale, mille mänedžeriks on tema kolleeg osaühingust Nordbiochem Henn Ruubel, läks sagimiseks. Riigiprokuratuur kaalub kriminaalasja algatamist, EASi nõukogu jätkab Rannamäe küsimuse arutamist täna.

Põdra pärand Eestis tegutsemiseks peab välispangal olema laitmatu reputatsioon. Finantsinspektsioonil on pureda paras pähkel, sest Krediidipanga suuromanikuna tahab Eesti turule siseneda Moskva VneshTorgBank (VTB). Sama pank oli aga seotud kuulsale kaitsepolitseinikule Indrek Põdrale altkäemaksu andmisega. Kohtus leidis tõestamist, et 78 050 eurot nõudis Põder firma Webholding kontole, 40 000 anti lihtsalt sulas. Raha pidi tagama, et VTB omandis Moskva Pangal läheks asjaajamine Eesti ametnikega libedalt. Kas altkäemaksu andes saavutataksegi Eestis “laitmatu reputatsioon”?

Advanfort värbab edasi Ekspressile on kinnitatud, et Indias vangi sattunud Eesti piraaditõrjujate tööandja AdvanFort otsib Eestist uut tööjõudu. “Meestele ollakse võlgu ja lubatakse maksta, kui uue missiooni teevad. Ja osa lähevad, sest siis on väike lootus raha saada,” rääkis Ekspressile imestusega üks endine piraaditõrjuja. Samas ei ole Chennai lähistel vanglas vaevelnud eestlastele Ekspressi andmetel palka makstud alates oktoobrist.