Hoogu juurde, Ülle! Moelooja ja Eesti esiõmbleja Ülle Pohjanheimo võis küll vabariigi aastapäeva ballile valmistada kümmekond kleiti, kuid rahaga on ikka sandid lood. Kui aasta eest oli Pohjanheimo riigile võlgu 37 335 eurot, siis tänaseks on tasumata ... trummipõrin ... 36 575,47 eurot. Sellise tempoga jätkates saab proua Pohjanheimo kogu riigile oleva võla tasutud enda 100. sünnipäeval.

Kroonika teemapuudus Millest see küll tuleb, et kui Reformierakond valimisnimekirjad kinnitatud saab, siis jõuavad nende esimesed nimed kohe Kroonika esikaanele “avameelselt” südant puistama? Seekord oli õnnelikuks Laine Randjärv. Kroonika, Eestis on ka teisi ja palju põnevamaid inimesi.

Veeta lasteaed Sotsist linnavolinik Barbi Pilvre saatis linnavalitsusse arupärimise, kus väidab, et Pirita-Kose lasteaias puudub 21. sajandil tsentraalne joogivesi. Lasteaed on olukorra lahendanud Saku Lätte pudeliveega, mille eest maksavad aga lapsevanemad ise.

Kodutud poliitbroilerid Kui sotsid valitsuskoalitsioonist välja visati, siis läks “punastel” elu väga raskeks. Jüri Pihl konutas päevad otsa kontoris, mitme lapsega isal Jaak Juskel polnud sissetulekut ning erakonna peakontorist saadeti inimesi presidendi kantseleisse palgale. Kõik märgid näitavad, et nüüd ootab sama saatus IRLi. Aastate jooksul riigiasutuste palgale pandud poliitbroilerite hulk tõotab tulla pretsedenditu.

Tallinn – regionaalpoliitika majakas Regionaalminister Siim Kiisler otsib läinud aasta regionaalarengu auhinnale tegu, mis on enim aidanud kaasa Eesti piirkondade arengule. Tallinna linnavalitsejad esitasid auhinnale tasuta ühistranspordi.

E-juhmus E-riigis Eestis leidub ka 2014.aastal e-juhme. Politseis olla ilmsiks tulnud fakt, et Eestis toimub keskmiselt üks identiteedivargus päevas. Ja selleks on tavapäraselt kas rahakoti vargus või tobe juhtum, kus keegi annab “usaldusväärsele sõbrale” oma ID-kaardi koos PIN-koodidega või pangakaardi sinna peale kirjutatud PIN koodiga.

Kaval-Ansip Andrus Ansip on mõista andnud, et ta läheb Euroopasse volinikuks järgmises komisjoni koosseisus. Kui ta läheks juba praegu Siim Kallast asendama, siis tähendaks see Ansipile kohustust kahel korral eurosaadikute turmtule all käia.

Ja tema abimees Ansipi endine Euroopa liidu asjade direktor Juhan Lepassaar on kuuldavasti suundunud Kallase kabinetti “lühiajalise praktikale”, võttes kaasa ka pereliikmed. ELi ringkondades arvatakse nüüd, et ilmselt pole Lepassaar Eestisse enam tagasi tulemas, vaid ootab Brüsselis ära Ansipi. Kas seoses Ansipi tulekuga saab uueks chef de cabinet’ks Lepassaar või jääb selleks Margus Rahuoja, pole siiski veel kindel.

Napsitanud heategija Vaeseid ja õnnetuid telesaatega “Kodutunne” parema koduga varustanud Kristi Nilov sõlmib neljapäeval kohtus kokkuleppe kriminaalasjas, kus teda süüdistatakse karistusseadustiku paragrahv 424 rikkumises. Selle numbri taga peidab end joobes mootorsõiduki, maastikusõiduki ja trammi juhtimine. Prokuratuuri pressiesindaja enne kokkulepet kommentaare ei anna ja nii ei saagi teada, kas Nilov juhtis napsutanult lihtsalt autot või suisa trammi.

Peatoimetajate kokkupõrge Päev pärast Bonnieri preemia võitjat valinud žürii koosolekut saabus Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler toimetusse kipsis jalaga. Tankleri jala murdis teine peatoimetaja – Urmo Soonvald Eesti Päevalehest. Kahe mehe vahel oli kõige tulisem vaidlus ka preemiažüriis. Ametliku versiooni kohaselt juhtus luumurruga lõppenud intsident siiski korvpalliväljakul mängusituatsioonis.