Uus definitsioon Vene strateegid sõnastasid ümber vana von Clausewitzi: anneksioon on olümpiamängude jätkamine teiste, jõulisemate vahenditega. Ukrainlaste ees seisab Eesti valik aastal 1940: võitle ülekaaluka vaenlasega või alistu häbis.

Novatours maksab 1. aprillil katkestatud Egiptuse puhkusereisi eest klientidele tagasi vähem kui 10 protsenti reisirahast. Paar päeva Egiptuses peesitanud puhkajad korjati tagasilennuks kokku mõne tunniga, justkui oleks Sharm El Sheikis sõda lahti. Sellisest puhkajate “kiirküüditamisest” pole mujal Euroopas kuulda olnud. Näiteks teine reisikorraldaja GoAdventure laskis kõigil oma klientidel reisi lõpuni Egiptuses olla.

Adolfi pidu toimub teises kohas Liikumisega Öine Vahtkond seotud Dmitri Linter ja Juri Žuravljov plaanisid 20. aprillil riigikogu ees meelt avaldada, aga loobusid viimasel hetkel. Kas põhjus on selles, et see on päev, mil möödub 125 aastat natsistliku Saksamaa füüreri Adolf Hitleri sünnist? Progressiivne maailm sel päeval meelt ei avalda, seda teevad vaid neonatsid ja nende mõttekaaslased.

Linnakantseleist öeldi Ekspressile, et Žuravljov broneeris meeleavalduseks uue aja ja koha – 26. aprilliks on Vabaduskella juures registreeritud üritus “Vene seltskonna probleemide lahendamine”. Sarnane üritus toimub samal päeval Kanuti aias ning selle koraldab Öise Vahtkonna liige Sergey Tydyyakov.