Äkki peaks Riigikogu riigieelarves nüüd Euroopa stabiilsusmehhanismist (ESM) Eestile tuleva kardetava maksimaalse kulu – 1,3 miljardit eurot – igaks juhuks proviseerima ehk ajutiselt maha kandma? Sest ettevaatlikum oleks elada, nagu see raha oleks juba läinud “suhkrutrahvi teed”. Küll on Läti ja Leedu õnnelikud, pole neil ei ESMi ega suhkrutrahvi!

Selgub, et Tallinna Lennujaama käsutuses on puhkelaager Vääna-Jõesuu ja Viti külas. Hiljuti ei lubanud rahandusministeerium seda tasuta Harku vallale anda, leides, et selline tehing poleks kooskõlas riigivaraseaduse nõudega suurendada riigivaraga äritsedes kasu ja vältida kahju.   

Soomlased tahavad eestlastelt malli võtta. Hiljuti kirjutas Soome rahandusministeeriumi ametnik Matleena Sunikka oma Eesti kolleegidele kirja, uurides, kuidas Eesti võimud hoolitsevad selle eest, et siin tegutsevad välisfirmad ja -töötajad oma maksud ilusti ära maksavad. Nemad seal lahe taga tahtvat ka selle teema tõsisemalt käsile võtta. 

Hekilõikureid, kännufreese, oksapurustajaid jms müüv veebipood Oregon.ee on kategoorias “Kaitsevahendid” kiivrite ja prillide kõrval müüki pannud kondoomid Durex Performa. “Kõik saemehed ei ole meessoost ja isegi kui on, siis mõnele mehele meeldibki teine mees rohkem kui naine! See on tänapäeval isegi popp,” kirjeldab Oregon toodet, mainides, et “saemeeste rõõmuks liigub metsas palju marjulisi ja seenelisi. Suvises metsavilus ketti teritades võivad pähe tulla ka muud mõtted”. “Pepupoistele” soovitab Oregon kondoomi kõrvale osta 225grammist “Husqvarna reduktorimääret”, mis on “hädavalalik määrdeaine igale võsalõikuriomanikule!”.

Ida-Virumaa nappidel kirjanduslettidel valitseb keelekaos. Narva Rimis näiteks seisab eestikeelsete raamatute kohal silt “Võõrkeelne kirjandus”, venekeelne kirjandus on lihtsalt “Kirjandus”. Sillamäe Konsumi raamatuletis oli pühapäeva õhtul müügil vaid kaks eestikeelset toodet: üks eksemplar Vahur Kersna raamatut ja pakk Õhtulehti.