Saksa suursaadik Martin Hanz tõmbas vee peale Edgar ­Savisaare ettekujutusele, et aasta­kümneid tagasi Saksa ­riigilt saadud kompensatsioon keelab ümberasujatel Eestisse jäänud varade tagasi nõudmise. Saadiku teatel seadustes seda keeldu ei ole. Savisaare inimesed said lihtsalt juriidilisest tekstist valesti aru:)

Iidlas asuvas Maxima kaupluses (mis kuulub Leedu kauplusteketti) pidid viimases kassas olema leedukeelsed sildid!

Viinavabrikant Enn ­Kunila anub koos teiste toiduainetöösturitega audientsi president ­Toomas Hendrik ­Ilveselt, et rääkida rahva tervisest ja toitumisest. See on katse luua Kadrioru­ga normaalsed suhted pärast Evelin Ilvese mullust transrasvasõda.

Räägitakse, et üks hästi tuntud naisterahvas soovib Norrast alusetu kinnipidamise eest kahjutasu saada. Ta oli neljaks kuuks kinni peetud pojaga peetud telefonivestluse põhjal, milles oli lause: “sai 90st 120 kätte”. Seda oli Eesti keskkriminaalpolitsei pidanud narkotehingu parooliks. Tegelikult olevat tegu olnud suusahüppajast poja saavutuse kommenteerimisega, kes tegi 90 meetri suusahüppemäel 120 meetrise hüppe.


Nädala tsitaat

“Alati kui uudise pealkirjas seisab “Mehhiko lahe naftareostus”, mõtlen ma, et mis seal siis nii lahedat on, jumala kole lugu ju.”

Kaupo Meiel


Nädala soovitus

Kuidas sooritada oste ilma Tallinna müügimaksu maksmata? Kuna müügimaks kehtib ainult eraisikust ostjatele, siis võib paluda ostu­tšekk vormistada näiteks Eesti Keskerakonna nimele. Selleks on vajalik teada Keskerakonna registrinumbrit, see on 80053370. Pole vahet, kas maksta sularahas või isikliku pangakaardiga – loeb vaid see, kellele ost kassasüsteemis vormistatud on.