Kui raha oli nende firmade arvele jõudnud, kandsid need selle kohe Tallinna Äripanka. Eesti ühe vanima panga palgal on mitmeid endisi Eesti jõustruktuuride töötajaid, näiteks endine kapo juht Jüri Pihl ja kunagine Tallinna kriminaalpolitsei juhtivinspektor Aare Teder.

Külakosti Läinud nädalal mängis Peterburi Lev Ehrenburgi Väike Draamateater Tallinnas spektaaklit “Orkester”. Vene hinge laialitõmbamise käigus ilmus lavale purjus soldat, kes kõrge kaarega urineeris ja seejärel püksirihmaga naist peksma asus. “Minu nimetu sõdur Aljoša!” ütles naine uhkelt publikule.

Läti firma Eestis tagasi ja Eesti pull käib edasi Firma Plusspunkts, mis oma kioskitega Lätist Tallinna tahab tulla, on tegelikult Eestist pärit. Tosin aastat tagasi oli Tallinna suurima kioskiketi nimi Plusspunkt. See kuulus Ekspress Grupile ja müüdi soomlaste R-Kioskile. Juhuslikult keelati seejärel Tallinnas õlle ja siidri müük tänavakioskites ning R-Kioskid olid sunnitud äri tunduvalt koomale tõmbama.

Moodsat linna! New Yorgi linna juhtimine käib järjest enam arvutipilves. Linnapea ­Michael Bloomberg on data-mees. NYC arvutuskeskus leiab käibe järgi poed, kus müüakse salasigarette. Restoranid, kus kanalisatsiooni ummistatakse rasvaga. Südameatakkide ja tulekahjude arvu elamukvartalites. Big Apps Competition kutsub linna arvutifänne linna asja ajama. Aga meil võideldakse veel e-hääletuse vastu.

Rahahaide uued sihid Vana kooli ärimehed otsivad rahale kohta moodsates ärides. Tuntud miljonäridest metsatöösturid Aivar Berzin ja Toomas Uripea investeerisid ööklubidele mõeldud tarkvarasse GateMe, mida üritatakse neil päevil jõudsalt Suurbritannia turul pakkuda.