Politseinik: Näitab nulli. Olete kaine.

Mees: Pole midagi joonud. Olen muidugi kaine.

Politseinik: Ee... aga lubage küsida: miks?

NÄDALA KÜSIMUS Tulika Takso on prokuratuuri lepinguline taksofirma. Kas Tulika võib nüüd heast kliendist ilma jääda, sest mitmed selle taksojuhid on saanud kahtlustuse prostitutsiooni vahendamises?

PAI SAAB VEEL ÜHE PAI Räägitakse, et Tallinna linnapea Edgar Savisaare värskest nõunikust Meelis Paist saab lähitulevikus Kultuurikatla juht.

KUUM KAUP Keegi ostis läinud neljapäeval Ülemiste City R-kioskist ära kogu Eesti Ekspressi tiraaži. Huvitav, kes ja miks? Kioski kõrval asub Nortali maja, meie magnetilugu rääkis pingetest Nortalis.

TUNTUD NÕKS Tallinna taksojuhtide pigistamisega ei leiutanud politsei jalgratast. 2004. aastal tehti samasugune operatsioon Tartus. Vahistati taksojuhte ja ehmatati hotellitöötajaid. Taksojuhtidele määrati ligikaudu 1000euroseid trahve. See ehmatas taksistid niimoodi ära, et klientide palved “viige mind naiste juurde” kõlasid kurtidele kõrvadele. Hotellitöötajad pääsesid lihtsamalt. Nad said enamjaolt hoiatuse. Kesklinnas asuvas hotellis London küsiti toona näiteks külastajalt lõbutüdruku eest 100 eurot ehk 1560 krooni. Sellest 300 krooni läks taksojuhile, 800 krooni anti naisele kaasa ja ülejäänu jäi hotellitöötajale.

TOIDURÖÖVID Kui Eestis ihaldavad röövlid raha, siis Hispaanias pidid kaubanduskeskuste juures varitsema noored naised, kes röövivad noaga ähvardades toidukotte. “Meil on kodus näljased lapsed,” räägivad nad. Hispaanias on noorte tööpuudus eriti suur.

PET SHOP BOYS ESITAS SÄÄSTUKAVA Vaid 15 eurot maksnud piletiga 35 000 inimest Õllesummerile end kuulama meelitanud Briti popduo Pet Shop Boys esitas lauluväljakul vähem laule kui tavaliselt “Electricu” tuuri raames.

EDU SAATIS KA VOLMONDOT Õllesummeril esines Pet Shop Boysiga täpselt samal ajal Hardi Volmeri menubänd Singer Vinger. Tema kontserdil kordus sama mis kuulsate briti külaliste puhul: publikut oli nii palju, et kõik huvilised ei mahtunud telki ära.

ELAMISLUBADE SKANDAALI TEGELANE OSALEB ESTONIAN AIRI REGIONALI OSTMISES Estonian Airi tütarfirma Regional ostnud ja sellega endale aktiivse lennuettevõtja sertifikaadi saanud Vene firma Fortaero BBAA üks omanikke on Aaron Arkady Raihshtein. Just temast sai tunamullu alguse elamislubade skandaal. Nimelt sattus ETV “Pealtnägija” saate kätte kaebus, et Raihshteini elamisloa vormistamise eest kanti Nikolai Stelmachile 24 000 krooni. Formaalselt oli tehing vormistatud Finance TVS osakapitali suurendamisena.

EESTIS KÄIVAD VIIMASEL AJAL SUURED MEHED Mitte ainult Euroopa suurfirmade tippjuhid, presidendid ja USA luureasutuste kindralid. Kehra paberivabriku omanik Sonny Aswani tõi sel nädalal Eestisse delegatsiooni Singapuri, Malaisia, Indoneesia ja India ärimehi. Tuleval nädalal aga saabub siia delegatsioon Jaapanist, kus on kirjas Sumimoto, Hitachi ja Mitsubishi korporatsioonide juhtivtegelased.

VUNDERÄRI Zürichis elav eestlannast teadusdoktor Kadri Vunder Fontana paneb koos Šveitsi juhtiva riskikapitalifirmaga Aravis kokku uut riskifondi. Selle suurus on 100 miljonit eurot ning plaanis on rahastada 10–12 firmat ravimiarenduse, meditsiini- ja biotehnoloogia valdkondadest.