Kummastav kogemus tabas augusti esimestel päevadel EMT kliente, kes reisisid Veneetsiasse. Nad said sõnumi “Soovime sulle meeldivat mobiilikasutust Rootsis! Kõne Eestisse maksab..” jne. EMT olukorda ei selgitanud, mistõttu võib sündmuse ajada 40kraadise kuumalaine kraesse.

Vanas eas jõmme kantseldama Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna arste-õdesid aastaid hirmu all hoidnud vägivaldseid patsiente ohjeldab 1. maist turvamees. Haigla juhtkond ei soostunud aastaid turvat palkama, sest arstipeksu juhtumeid polnud nende sõnul piisavalt. Nüüd võiksid töötajad justkui kergemalt hingata, kuid turvaks tuli kuldsetes 70ndates härrasmees, kelle ramm laamendajatest naljalt üle ei käi. Rusikameeste ülemvõim jätkub.

Laadajutt riigikogulasest ja traktorist Ühele tähelepanelikule kodanikule jäi Seto kuningriigi päevade laadal silma riigikogu liige Kalle Palling, kes invaliidist puunikerdajaga ühe mängutraktori pärast tuliselt tingis. Viiekümneeurone näpus, kauples Palling 35 eurot maksva lelu hinda 30 peale. Samas seisnud pealtnägija sõnul läks asi kohati inetuks, näiteks olevat riigikogulane Saaremaalt pärit meistrimehele öelnud: “Mida sa tõmbled, anna see traktor mulle ära nüüd.” Palling kinnitas Ekspressile, et traktori ta ostis, aga kõik oli viisakas ja solvangud on küll kellegi väljamõeldis. Palling lisas, et laadal peabki kauplema ja tema seda ka tegi. Cool!

Tanki-antsu memuaarid Sahistatakse, et Ants Laaneots kirjutab mälestusteraamatut, kus kirjeldatakse Eesti kaitseväe taastamist ja väidetavalt saavad selles kriitikanooltega pihta nii tänane kaitseväe juhataja Riho Terras kui ka kunagine kaitseminister Andrus Öövel. Ootame huviga!

Naised pimekohtingust, pähh! Tallinnas tegutsev kiirkohtingutega tegelev ettevõtte oli eelmisel nädalal sunnitud oma tasulise kosjasobitamise ürituse ära jätma. Pimekohtingule registreeris end küll paras ports mehepoegi, kuid naisi nappis. Ettevõte palus vabandust ja tagastas piletiraha.