Stockholmi Eesti Kool avati Jaan ­Tätte lauludega kolmapäeval vanalinna soome kirikus, rektor esines Eesti lipu all nii klaveril kui kitarril, hispaania keele õpetaja laulis baskikeelse armastuslaulu ning kirikutäis lapsevanemaid laulis peast Tätte laule.

Haridusministeerium plaanib õhtukoolid liita põhikoolidega. Õhtukoolide õpetajad kardavad, et võimalus natukenegi koolis käia neil, kes mingil põhjusel päevase kooliskäimisega toime ei tulnud, kaob siis sootuks ära.

Carmen Kass meenutab oma kandideerimist Res Publica liikmena 2004. aastal eurovalimistel sõnadega dirty business. Kass rääkis hiljuti Sunday Times Style’ile: “Kui sul on isegi suurepärane idee, siis on nii palju takistusi, mis sind peatavad.”


Vaidlus Marie ­Underi ­samba üle

Mart Juur Facebookis:
Kui maketti (Marie Underi ausamba – toim.) vaadata, siis Marie Underi kuju meenutab rohkem Kunksmoori. Tegelt oleks võind ikka midagi seksikamat valmis meisterdada, kas või betooni valada sukad, mis lõppeda ei taha. Kadund Adson ütleks selle peale: hoog, hoog!

Kerttu Rakke:
Üks kavandeid oli hiigelsuur betoonist paberileht, mis elegantselt kaardus, paberilehel sõnad ühest Marie Underi luuletusest, kõrval suur sulg. Aga ei, see ei kõlvanud: poetessi, kes Eestis esimesena (ja ehk koguni parimana) armastusluulet viljeles, tuleb ju kujutada nagu mingit karjanaist! Vabaduseriist püksi tagasi, ma ütlen.