Tallinnas asuva islami kultuuri keskuse Turath (pildil) asukad olid 6.–8. novembrini samuti pidulikus meeleolus. Eestis on praegu peaaegu 10 000 moslemit, kellest enamik pärit endise N Liidu lõunavabariikidest, kuid viimasel ajal kohtab siinmail ka Lähis-Idast tulnud mehi, kel on juba eestlastest abikaasad ja lapsed. Eid ul-Adha pidustustel osales Turathis mitusada inimest, nende seas hulk eestlasi, kes moslemitena rituaale täitsid – ikka mehed ja naised kardinaga eraldatud saalides, palvetes näoga Meka poole kiitmas kõigevägevamat Allahit, lausumas usutunnistust ning palumas õnnistust prohvetitele ja kõigile moslemitele.

Eid ul-Adha käigus ohverdavad palverändurid lambaid, aga ka kaameleid ja kitsi, mälestades aega, mil prohvet Ibrahim asus Jumala nõudel kuulekalt ohverdama oma poega, kuid Jumal asendas selle altaril lambaga.

Eesti moslemid ostsid kohalike talunike käest seekord viis lammast, kes ohverdati islami kombe kohaselt – lamba pea pöörati Meka suunas, ja lihunik lausus sõnad, et toiming tehakse Allahi nimel, ning kiire liigutusega katkestas nuga arteri, veenid ja hingetoru. Sel kombel verest tühjaks voolanud looma liha ei ole enam roojane, vaid juba moslemile söömiseks sobiv halal-liha. Osa lihast jagati pidustuste käigus vaesematele peredele, sest halal-liha on Eestis suur defitsiit. Teisest osast valmistasid aga Pakistani poisid Turathi keldriköögis suures pajas imemaitsva lambaroa, mida pärast järjekordset palvust kõigile pidusöögina pakuti.