Lepiski väitel on "Saladuse" raamatu ja filmi kõige suurem abi see, et tekib teema, mille üle arutleda ja kui sa arutled selle üle, mis sa oled filmina näinud, siis tekivad järjest uued ja uued mõtted.

Saatejuht Mihkel Raud esitas varguamendina, et iga filmi - kui see just pole täiesti mõttetu linateos - tekivad mõtted. Lepisk vastas, et "Salaaduses" räägitakse aga väga palju sellest, kuidas raha ligi tõmmata ning see tema näib inimesi huvitavat.

Aivar Haller selgitas, et raamatu ja filmi toimel võib jõuda teatud eneseveendumiseni, mis käivitavad inimses teatud protsessis.

"Kui rääkida vaimsest kontekstis, siis see film räägib enamst kui rahast, räägib veendumuste ja enseusu saavutamisest ja õppimisest," väitis Haller.

Lepsiki ja Halleri sõnul on neil plaan hakata Spirutaalse Lektooriumi klubiga hakata käima mööda Eesti haridusasutusi ja tutvustama "Saladuse" õpetusi.

Maris Sander kirjutas "Saladuse"  kohta viimases Ekspressis:

Saladus" on Rhonda Byrne'i spirituaalsetes ringkondades leviv ülimenukas n-ö eneseabidokumentaalfilm, mille sisu on austraallannast autor kokku kirjutanud ka raamatuks. Tänavu kevadel ilmus tarkuseraamat eestikeelsena, aga esimene tiraaž müüdi läbi vaid kahe kuuga, nii et sel nädalal jõudis lettidele järgmine laar.

Samamoodi on juhtunud kõikides riikides, kus see on ilmunud - "Saladus" on igal pool bestseller. Pole ime, et Rhonda Byrne valiti möödunud aastal ajakirja Time maailma saja mõjukaima inimese hulka.

Ja ainus, mida Byrne'il selleks teha tuli, oli lihtsas keeles sõnastada külgetõmbeseadus ehk Suur Elu Saladus ja võimsaim universumi seadus:

* Sarnane tõmbab sarnast, nii et kui sa mõtled mõtteid, tõmbad endale ligi sarnaseid mõtteid.

* Mõtted on magnetilised, neil on sagedus. Mõtted saadetakse universumisse ja nad tõmbavad magnetina külge teisi sama sagedusega asju. Kõik väljasaadetu naaseb algallikasse.

* Sinu praegused mõtted loovad sinu tulevase elu, sinu mõtted saavad teoks.

* Kohtle ennast lugupidavalt ja armastavalt, nii tõmbad ligi ka teisi, kes suhtuvad sinusse armastuse ja lugupidamisega.

* Raha ligitõmbamiseks keskendu jõukusele. Pole võimalik seda juurde tuua, kui keskendud selle puudumisele. Mõtle jõukalt. Jne.