Kuna siis oli juba hilja artiklis muudatusi teha, avaldame nende teksti internetis osaliselt allpool.

Osaliselt sellepärast, et suuremalt jaolt sisaldab Salumäe-Veiksaare „vastulause“ isiklikke süüdistusi teiste asjaosaliste aadressil; mängu tuuakse eakad sugulased, iseloomunõrkused, terviseprobleemid jms. või siis ütlevad nad, mida keegi teine olevat öelnud. Need osad jäävad välja.

Lõpus on avaldamisel kasutamist mitte leidnud katkend Salumäe-Veiksaare esimesest kirjast Ekspressile. Rohkem meil Salumäelt-Veiksaarelt materjali ei ole.

Katkendid Salumäe-Veiksaare vastulausest

Salumäe ja Veiksaare e-kiri Ulvi Kuldkepile, kes on nende sõnul võlgu maikuu üüri ja kolme kuu kommunaalid:

„Tänase päeva seis on aga tänu teravaks aetud suhetele ja faktoloogiale selline, et elad meie firma apartmendis kui illegaal. Kuna Sul on maksuvõlgnevused, on meil õigus nõuda elupinna vabastamist. Milleks meile taoline heategevus selliste probleemide hinnaga?! Seega– anname Sulle apartmendi vabastamiseks aega kuu lõpuni – 31.mail soovime apartmendi isiklikult üle võtta sama heaperemehelikus seisus, kui see oli Sinu poolt vastuvõtmise hetkel!“

Salumäe-Veikaare vahendatud vastulause partnerfirmalt (Aurora Villagraza Martinez, Cambiarcasa S.L.) väitele, et Kuldkepile väljaüüritud korter on praegugi üürile anda kinnisvaravahendusfirma Habitat Denia veebiküljel 100 eurot odavama hinnaga kui nemad seda välja üürivad, vaatamata sellele, et Kuldkepp seal sees elab:

Esta misma mañana lo quita Esteban de la web pero están exagerando ya mucho el temay esto ya ralla en lo absurdo. Ese anuncio de la web sirve para anunciar otros pisos iguales en la misma urbanización ya que en el anuncio no dice qué escalera y qué puerta es el que se ofrece. (Aurora Villagraza Martinez, Cambiarcasa S.L.)

Vabatõlge: Täna hommikul võtab Estaban selle veebist maha. Tundub, et liialdatakse kõvasti, see on absurd. Kuulutus on veebis väljas selleks, et reklaamida teisi taolisi kortereid samas linnaosas.

Kommentaar: kuulutus on 23.05 seisuga endiselt üleval veebisaidil. Nimetatud Esteban kinnitas Ekspressile, et üürile anda on ainult üks korter ja justnimelt see, mis pildil.

Salumäe ja Veiksaare kommentaar süüdistustele, et nad kasseerisid nn elamisloa ehk NIE eest 800 eurot sularahas, tšekki seejuures andmata.

NIE eest maksab selle taotleja ise otse pangas, sest ainult pangakviitungi vastu väljastatakse talle dokument. […] Kuna Ulvi palve oli hoida kõiki makseid XXX eest teadmatuses, siis seetõttu ei ole ka tšekki.

Salumäe ja Veiksaare kommentaar süüdistustele, et neil ei olnud üürilise Viive Küttneri saabudes talle penthouse-korterit üle anda, kuigi ette oli makstud 2700 eurot – sest omanik olevat päev varem lepingu üles öelnud; tagasi maksti Küttneri sõnul alles pärast advokaadi sekkumist.

Sama firma, Cambiarcasa, oskab anda teile selgitusi ka penthouse kohta. Firma andis tasuta nädalaseks elamiseks (kuni uue lepingu sõlmimiseni) 4-toalise moodsa apartmendi Denia ühes hinnatumas piirkonnas. […] Koheselt sai tagasi makstud kõik eellepingu-järgsed tasud ning mingeid täiendavaid nõudmisi me talle ei esitanud. Olime oma partnerfirma ees selle inimese tõttu niigi sattunud väga piinlikku olukorda ning kui Küttner tegi juttu, et tasub meile tehtud töö eest, siis ütlesime, et meie pangaarve on talle teada. Lõpetasime jutu ja rohkem pole neid näinud ega soovigi.

Palume selle advokaadi nime ja kinnitust, kes selliseid valefakte toetab. Sel juhul on tegemist juba õiguskaitsega Hispaania seaduste järgi.

Kommentaar: tegu on sama inimesega, keda Salumäe ja Veiksaar nimetasid oma advokaadiks, Jonathan Lambertiga.

Avaldamata katkend Salumäe-Veiksaare esimest vastuskirjast Ekspressile:

Meie jaoks on arusaamatu, et keegi, kes tahab siin väikeses rahulikus Hispaania linnakeses äri ajada, tuleb siia kaasmaalasi ära kasutades, rusikas taskus. See on arusaamatu ka meie partneritele, kes küsivad, mis inimesed need on, mis rahvas see on?

/.../ Me leiame, et ei pea enam midagi tõestama, sooviksime siin Hispaanias rahulikult toimetada. Meil on kliente 16 riigist ja eestlased moodustavad sellest 1/5. Hispaanias ennast tõestada ja äris usaldust võita on väga keeruline ja eriti veel masu ajal. Meie oleme selle saavutanud ja mitmel korral linnavalitsuse tunnustuse pälvinud. Statistika näitab, et 86 % välismaalastest ärialustajatest lahkub pärast esimest aastat tühjade taskutega.

Loodame, et terve mõistus saab seekord võitu ja seda fabritseeritud süüdistustel põhinevat artiklit ei ilmu. Kui Sa aga meie sõnadele kinnitust peaksid soovima, siis saadame oma juristi kontaktid. Pahatahtlike inimeste ja laimu eest ei ole me keegi kaitstud, seeläbi saame vaid tugevamaks kasvada.