Neist said esimesed asitõendid kriminaalasjas, millest kujunes Eesti politsei ajaloo suurimaid häbimärke.

Pomm plahvatas 40 päeva hiljem. Ööl vastu 4. maid peeti mitmes kuriteos kahtlustatavana kinni Tartu kriminaaltalituse juht komissar Janek Prits ning tema kolleeg ja elukaaslane Anneli Naadel. Järgmisel hommikul ka sama talituse töötajad Veikko Vulf ja Margus Ratnik.

Aasta alguses Ida prefektiks “degradeeritud” Aivar Otsalt kommenteeris ERRi uudistes oma endiste alluvate, konkreetselt Pritsi kinnipidamist: “Me ei saa kontrollida inimese eraelulist ja töövälist tegevust.” Otsalt valetas – ta mitte ainult ei osalenud Pritsi poolt nii töövälisel kui töö ajal toime pandud kuritegudes, vaid ka kontrollis ja juhendas neist paljusid.

Kaks kuud, mil kapo Otsalti lähikondseid pidevalt jälgis, oli huvitav aeg. Sinna mahtus “ristiisaks” kutsutud Otsalti 45. sünnipäeva tähistamine tema sõbra Neinar Seli Dorpati konverentsikeskuses. Mahtus jahi- ja kalapüügihooaeg. Mahtus ka pingeline, kuigi avalikkusele vaevumärgatav võitlus peagi loodava PPA Lõuna piirkonna juhi koha nimel, mida Otsalt himustas. Selle koha nimel soovis tarivaali, aasta alguses Lõuna prefektiks määratud Tarmo Kohvi kohta komprat koguda meediasse sokutada.

Kõik need sündmused lisasid esmapilgul mitte just ülearu mastaapsesse kriminaalasja uusi episoode ja aina prominentsemaid kahtlusaluseid kuni prefekt Otsalti ning suurärimees Neinar Selini välja.

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist