Neli prantslasest tudengit korraldasid 1. juulil Pariisis Ungari Instituudis Eestit tutvustava foorumi "Destination Estonie". Ühe korraldaja éric Gennari väitel ei saanud nad pärast mitmeid palveid kohalikust Eesti Instituudist mingit abi, samuti ei vahendatud nende infot edasi Pariisi Eesti saatkonda. Ka õhtul esinenud pianist Heli Jakobson võttis Areeniga ühendust, sest tema sõnul Eesti Instituudi Pariisi osakonna juhataja Anneli Kavald "suhtus prantslastest korraldajatesse äärmise negatiivsusega ning otsustas sihilikult seda üritust omalt poolt mitte välja reklaamida."

Eesti Instituudi Tallinna osakonnast aru pärides selgus, et seal valitseb seoses instituudi direktori Lore Listra tervislikel põhjustel tööst eemal viibimisega segadus. "Helistage aasta pärast, siis on Lore ehk tagasi," öeldi esialgu. Poole päeva jooksul reageeris siiski pressiesindaja Peeter Helme, kes kinnitas, et Anneli Kavald ei ole midagi valesti teinud ega tegemata jätnud. Samuti väitis Helme, et kogu ürituste info on kodulehel olemas. Eesti Instituudi Pariisi osakonna koduleheküljel on aga tegevuste lahtris juba nädalaid laiutanud tühjus.

Praegu Eestis viibiv Anneli Kavald möönis, et konkreetse foorumi korraldajatega oli neil teabevahetusel probleeme, aga infot jäi väheks just prantslate poolelt. Kavald kinnitas, et palju üritusi korraldada ei ole tal võimalik, sest Pariisi-suuruses linnas ongi raske üksi kõike jõuda.

"Eesti Instituut annab enesest kõik, mis ta vähegi suudab. Näiteks oleme käima pannud tasuta keelekursused (kõnetunnid) eesti keele huvilistele," valgustab Kavald.

Praegu on käimas ka kultuuriatašee valimine, kes peaks samuti hakkama Pariisis eesti kultuuri tutvustama - ehk saab see siis ka Prantsusmaal laiemat kõlapinda.