Algas see lugu nii, et veidi enam kui aasta tagasi, ühel heal sügispäeval sai noormees ootamatu telefonikõne. Helistas keegi piiga. Ants teda ei tundnud, aga tüdruk meenutas detailirikkalt üht suveüritust, kus Ants tõepoolest lõbusalt aega veetis.

Tüdruk rääkis asju, mida sai rääkida tõepoolest vaid see, kes ise suveüritusel käinud. Mainides nüüd, et Ants jäi talle juba siis silma, soovis piiga kokku saada.

Mis siis ikka. Kui ikka hääle järgi tore inimene tahab kokku saada, miks mitte, mõtles Ants.

"Siis ei osanud ma veel analüüsida – kust ikkagi tütarlaps minu mobiilinumbri hankis," mõtiskleb mees tagantjärele. 

Niisiis saidki noored kokku. Käisid väljas, ööklubides. Antsul parajasti kindlat naissõpra polnud. Ja nüüd siis selline tore tüdruk Mari.

Neiu rääkis, et on tegelikult Prantsusmaal lapsehoidja ametis, aga praegu on puhkusel. Tavaliselt saatis Ants pärast õhtuseid ettevõtmisi piiga koju.

Vahel kippus Mari ööseks Antsu poole jääma. "Nüüd muidugi tundub kummaline, et ta nii ägedalt minu juurde tahtis tulla ja jääda, aga siis… no eks ilusa tüdrukuga suhtlemine teeb pimedaks," räägib Ants 

Hull õhtu Tabasalu pangal

Ühel õhtul, kui noored olid teel kodu poole, teatas Mari, et võiks minna hoopiski Tabasalu pangale. Läksidki.

Parkisid auto panga servale, ninaga mere poole. Üsna kohe hakkas piiga tungivalt seksi tahtma. "Ta ütles mulle, et tunneb end nagu mees. Et tavaliselt on mehed need, kes seksi nõuavad," meenutab Ants.

Sel ajal, kui Ants ja Mari autos askeldasid, peatus aga otse nende auto taga üks kurvasilmne Mercedes. Sealt väljus, nagu Antsule praegu meenub, kaks meest. Keegi jäi veel rooli taha.

Üks väljujatest asus kohe Antsu auto ukselinki lõgistama – uksed olid ju lukus. Karjus seal midagi, ähvardas. "Hirmuäratav olukord. Oled just romantilisel lainel, kui äkki on auto ukse taga ilmselgelt agressiivsed inimesed, aga põgeneda ei saa – ees on järsk pangaserv, taga seisab teine auto."

Nii ei jäänudki Antsul muud üle kui välja tulla ja loota, et ehk laabub olukord siiski rahumeelselt. Aga kus sa sellega. Agressiivne lingilõgistaja Mart tegi veenvalt selgeks, et on Mari lihane vend.

Plika oli Mardi sõnul juba pikemat aega kodust kadunud. Isa, kes, nagu Mart ütles, on muidu väga tõsine ärimees, oli kadunud tütre pärast murest hullumas. Ja kõiges selles oli süüdi Ants ja... üleüldse, nüüd on vaja tõsiselt rääkida. Mari oli selleks ajaks jõudnud kiirelt "kurvasilmsesse" lipsata.

Mart, istunud Antsu auto rooli, teatas, et rääkima minnakse kuhugi Keila kanti. Autosse istus ka Toivo. Ja asutigi teele. Antsu auto ees, Mersu järel.

Mingil põhjusel tuli esialgsesse plaani tõrge. Poolel teel Keilasse pöörati ühtäkki ots ringi Tallinna poole. Antsul paluti endal rooli minna. Mart istus tema kõrvale. "Mulle öeldi veel, et ärgu ma lollusi tehku ja sõitku ma korralikult selle Mersu sabas, mis enne meie järel sõitis."

Teel linna hakkas Mart rääkima, et jah, tema ja Mari isa on väga mõjukas mees ja et Antsul tuleks talle tekitatud hingepiinade eest kahjutasu maksta. Kui ta ei maksa, teeb isa nooruki elu põrguks. Lehtedes ilmuvad lood sellest, et ta on tütarlapse vägistanud. Asjast teatatakse politseile.

Kogu olukorra konkreetsemaks arutamiseks tehti peatus loomaaia autoparklas.  Sinna saabus veel üks auto kolme mehega.

Isa hingevalu leevendamiseks küsis Mart ei rohkem ega vähem kui 100 000 krooni. "Kohe oli neil võtta mingi laenulepingu plank, kus olid jäänud täita veel vaid nime ja summa kohad," räägib Ants.

"Esimese lepinguga läks midagi vussi, see tõmmati puruks ja võeti järgmine plank. Millele ma siis alla kirjutasin."

Siis küsis Mart, et kui palju Ants kohe saab maksta. Et mingi summa tuleks ikka käsirahaks anda.

20 000 krooni oli Antsul võtta. Aga, et seda maksta, tuli rahasumma automaadist välja võtta.

Taas tuli leping ümber vormistada. Et
20 000 on makstud ja 80 000 tuleb maksta järgmisel päeval.

Sellise seisuga mindi laiali.

Võid õega edasi kohtuda!

Muidugi kaalus Ants varianti teatada asjast politseile. "Aga ma olin nii närvis, et ei osanud otsustada, mida tuleb teha ja mida mitte. Kas politseist ikka on abi või äkki ei ole. Võibolla läheb asi veel hullemaks?"

Leidus hoopis keegi tuttava tuttav, kes lubas asja nii joonde ajada, et maksta ei tulegi. Et saab ka 20 000 krooni tagasi.

Lähetaski siis Ants selle tuttava järgmisel päeval asja klaarima. Mõne aja pärast helistas too ja teatas, et tegemist on siiski mingi vägeva struktuuriga, kellega ei maksa jamada. Et õigem oleks ikka maksta. Nii maksis Ants tolle tuttava vahendusel ka 80 000 ära.

Mis eriti küüniline – Mart andis pärast raha kättesaamist mõista, et Ants võib tema õega edaspidigi mõnusasti aega veeta.

Pärast seda ei tülitanud Antsu keegi. Mari küll helistas vahetult järgmisel päeval, ütles, et see, mis toimus, oli täielik jama ja et ta räägib isaga ning ajab asjad klaariks. Aga rohkem temast midagi kuulda polnud.

Umbes kuu aega pärast toda hullu vahejuhtumit kestis täielik vaikus.

Siis aga hakkas, nagu korduma kippuv halb unenägu, kõik uuesti otsast peale.

Ühel õhtupoolikul, kui Ants oli lõpetanud tööpäeva ning istunud kontorihoone ette pargitud autosse, tungis sinna keegi võõras.

Võõras haaras noormehel rinnust ning käskis sõita. Kõigepealt suunduti Paldiski maantee Statoili bensiinijaama, siis aga käskis võõras sõita Kopli suunas ühe tütarlapsega kohtuma. Sissetungija soovitas mitte pabistada, sest nii hullusti nagu eelmine kord täna ei lähe. Nii sai Antsule selgeks, et hull lugu jätkub.

Koplis kästi tal ühe maja ees peatuda. Auto juurde astusid veel kaks meest, kes tõstsid ta konkreetselt masinast välja, võtsid ära kõik isiklikud asjad, sealhulgas mobiiltelefoni. Seejärel sõitsid nad Antsu auto ja esemetega minema.

Seekord teatas noormees kohe asjast ka politseile. Kõigepealt rääkis autoröövist, siis ka kuutagusest väljapressimisest. "No ma sain aru, et kui ma politseile ei teata, siis ma jäängi neile maksma," räägib ta.

Kaks kurjategijat vahi all

Nüüd, rohkem kui aasta hiljem, on see lugu niikaugel, et juhtumit menetleb keskkriminaalpolitsei. Kaks meest, kes Antsult raha nõudsid, võeti hiljuti vahi alla. Mõlemad on korduvalt karistatud kurjategijad.

Üht kahtlustatavat kaitseb tuntud advokaat Andres Gorkin. Tema esitab kogu lugu hoopis teisiti. "Kui Ants pidas vajalikuks otsida üles Mari tuttavaid ja maksta kahjutasu, siis ta kartis põhjendatult," rääkis advokaat kohtuistungil, kus soovis oma kliendi vanglast vabastamist.

"Süüdistaja püüab luua uut praktikat väljapressimisasjades," teatas Gorkin. "Aga seda Mari ei ole tuvastatud enam kui aasta möödudes. Ta on üle kuulamata, perekonnanimigi on vist välja selgitamata. Asjal kohtulikku perspektiivi pole."

Kui Ekspress palus advokaadilt juhtumi kohta täpsustavaid kommentaare, eelistas ta neist siiski keelduda.

Eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu väitel oli Mari väljapressijate kaasosaline, kelle ülesanne oli noor ärimees lõksu püüda. Hetkel püüab politsei tüdrukut üles leida.

Aga vägistamine – kas see siis toimus või mitte? Oli siis tegemist nahaalse väljapressimisega või toimus ikkagi omalaadne omakohus?

Kuna juhtumi uurimine jätkub, ei saa Kasesalu suurt rääkida. Aga selles, et mingit vägistamist ei ole kunagi aset leidnud, on ta veendunud. "See neiu on meie andmetel prostituut. Ma ütlen nüüd utreeritult, et ta on end Euroopas mõnda aega raha eest "vägistada" lasknud," teab süüdistaja.

Kasesalu hinnangul on juhtumi puhul tegemist originaalse väljapressimisjuhtumiga, kus mainet rikkuva laimuga ähvardades nõutakse raha. Seda sorti juhtumeid ta oma praktikas seni pole kohanud.

Kui asja menetlemine laabub plaanipäraselt, peaks see kevadel kohtusse jõudma.   

Ants sai oma röövitud auto kätte. Tema sõbra isa leidis selle juhuslikult ühest parklast. Väljas liigub noor mees siiani väga ettevaatlikult. Juhuslikest tutvustest hoiab hoolega eemale.

Väljapressimine seksi abil

* Juba aastaid tagasi liikus Tallinnas varakate meeste seas kuuldus, et ühe silmapaistva välimusega leediga juhusuhtesse astudes tuleb hiljem lahendada probleeme väljapressijatest "kappidega".

* Hetkel, mil juhusuhe peaks haripunkti jõudma (see juhtus tavaliselt naise korteris), astub uksest sisse keegi vihast turris mees koos mõne turskema saatjaga. Vastuvaidlemist mitte sallivail toonil teeb vihane mees selgeks, et olukord on jama, sest daami kujul on tegemist tema kaasaga. Mõõduka rahasumma eest on ta aga nõus halastama. Kui pappi ei saa, siis…

* On räägitud juhtumitest, kus pärast intiimsuhet tullakse vallatlenud ärimehe juurde ning antakse mõista: tema äsjane sekspartner oli alaealine. Valikuid, mille ette ärimees pannakse, on kaks. Kas pannakse asi suure kella külge või ta maksab ja juhtum unustatakse. Ent kuni keskkriminaalpolitsei poolt tänavu sügisel uurimise alla võetud juhtumini olid need vaid sahinad.