Kõige suurema löögi alla on sattunud aga Briti konservatiivide varivalitsus. Näib lausa uskumatult ülbe, milliseid kulutusi soovivad sealsed poliitikud maksumaksja rahaga kinni maksta.

Konservatiivide varivalitsuse liige Michael Gove kulutas tuhandeid naelu oma Londoni kodu sisustamiseks, siis vormista "elatusraha" aga ümber oma teisele majale, mis asus Surreys. Kolimiseks kulunud tasu suuruses 13 000 naela esitas ta hüvitamiseks.

Teine konservatiiv Andrew Lansley kulutas rohkem kui 4000 naela maksumaksja oma maakodu renoveerimiseks...ja müüs selle siis mõned kuud hiljem maha.

Varivalitsusse kuuluv David Willetts esitas maksmaksjale arve 115 naela pluss käibemaks. Just nii palju maksis ta töömeestele, et need vahetaksid ära 25 elektripirni tema Lääne-Londoni kodus. Lisaks esitas ta tšekke 2198 naela eest, see raha oli kulunud kõige kummalistematele töödele nagu dušiotsiku puhastamine.

Konservatiivide poliitikameeskonna juht Oliver Letwin tahtis, et talle hüvitatakse 2000 naela tema tenniseväljaku aluse toru remondi eest.

Varivalitsuse sekretär Cheryl Gillan leidis olevat mõistlik, et Briti kodanikud maksaksid kinni tema lemmikloomale ostetud koeratoidu. Selle avalikuks tulles lubas Gillan ise oma koeratoidu eest maksta.

Konservatiiv Nick Herbert pidas aga õiglaseks, et maksmumaksjad korvaksid talle 10 000 naela suuruse tempelmaksu, mida ta pidi koos oma partneriga maksma uue kodu soetamise eest.

Skandaalist pole pääsenud ka leiboristid. Peaminister Gordon Brown esitas hüvitamiseks tšeki oma venna kodu puhastusteenuse eest. Välisminister David Miliband kulutas aga sadu naelu, et maksta aednikule, kes hoolitses tema valimisringkonnas asunud kodu eest, kus Miliband väga vähe aega veedab.

Erinevad parlamenti valitud poliitikud on koormanud maksumaksjat ka selliste ülivajalike esemete ja teenuste ostmisega nagu:

Kolm voodit (ostetud üheksa kuu jooksul)

Viis riidepuud

Korstnapühkimine

Küpsised

Hiirelõks

Puhastustarbed

Sidrun

Siidpadjad

Puulusikas

Spordikanali tellimine

Kaks plasmatelerit

Muruniiduk

jne.