Hinrikus räägib, et Skype töötab hästi arvutis, aga mitte mobiilis, kuhu ta pole tegelikult mõeldudki. Samuti tuleb Skype’is luua endale uus identiteet ning koostada uus kontaktide nimekiri.

“Meie arvates on see absurdne ja ebavajalik,” ütleb Hinrikus. “Voxtrot on lihtsaim võimalus mobiililt tasuta helistada. Installeerid selle oma telefoni, pole vaja arvutit, e-maili ega uut identiteeti. Sinu identiteet on sinu mobiilinumber!”

Mõnevõrra pärsib Voxtroti arengut mobiilse interneti levik ja selle (eriti roaming-teenuste) hind. Hinrikus leiab, et see mure siiski leeveneb, igast maailma nurgast on võimalik osta soodsaid 3G-võrgukaarte ja lepinguline mobiilne internet aina odavneb. Raha kavatseb Voxtrot teenida, nagu Skype’ki, lisateenustelt.

“Mobiilne internet areneb maailmas palju jõulisemalt kui tavaline internet,” räägib Hinrikus. “Suurtel turgudel, nagu India, Indoneesia ja Hiina, ei saa meie eluea jooksul kõigil olema arvuteid. Küll aga on kõigil varsti internetiühendusega mobiiltelefonid.”

Voxtrot on Šveitsi ettevõte, kuhu Hinrikus on investeerinud ja mida ta juhib. Firma asutajate hulgas on teinegi Skype’iga seotud olnud tegelane, endine juht ja nõukogu esimees Michael van Swaaij. Sama juhuslikult, nagu tekkis Eestisse Skype’i arendus, arendatakse Voxtrot’i Venemaal Tomskis.