Võitluse üks peategelasi, vahepeal Inglismaal elanud ja nüüd Vilniusesse tagasi pöördunud Numavičius on pärit Lääne-Leedust, kunagise Preisimaa piirialalt. Ta on kuuelapselise pere vanim laps.

Numavičius alustas kinnisvaraettevõtjana, kuid jõukuse tõi majja kaubandus. 1994. aastal asutas ta ettevõtte Vilniaus prekyba (eesti keeles Vilniuse kaubandus), mis võttis kasutusele Maxima kaubamärgi ning laienes hoogsalt riigist riiki, vallutades ka olulise osa Eesti poeturust. 2004 aastal pälvis Numavičius president Arnold Rüütlilt Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Numavičiust peeti ammu Leedu kõige rikkamaks inimeseks. Nüüd ka „ametlikult“: kolm aastat tagasi nimetas rikaste edetabeleid pidav ajakiri Forbes ta Baltimaade esimeseks miljardäriks.

Avalikkuse eest hoidis Numavičius end varju. Salatsemise tõttu polnud firma maine kõige parem. Ka käitumine jättis soovida. Kui veebiväljaanne 15min.lt kirjutas Numavičiuse äritegemise tagamaadest, võttis Maxima oma reklaamid sealt välja. Kulus aasta, enne kui firma reklaamiandjana tagasi pöördus.

Aga mõni aasta tagasi avaldas Vilniaus prekyba esimest korda ise andmeid oma tausta kohta (riputades veebi nn valge raamatu), sest 2015. aastal puhkesid tema omanike vahel teravad tülid.