Koletu lugu ise juhtus nii, et õhtusel jalutuskäigul jooksis Hummerile vastu lahtine peni. Hoolimata Hummeri elektroonilisest kaelarihmast läksid koerad kaklema. Inimese sekkumine on sellisel hetkel ohtlik, sest teatavasti kaob kakleval koeral kontroll enda üle ja ta võib rünnata ka pereliiget. Siiski sai kaklus lahutatud ning vigastatud koer jooksis küla keskuse poole.

Uudis tema hinge heitmisest jõudis Hummeri omanikeni mitu päeva hiljem. Buldogi peremehed, telesarjas kaasa teinud Merrit ja Jaan Kiho tasusid hukkunud looma omanikele nii ravi- kui hoolduskulud ning olid “siiralt õnnetud, et koeraga nii läks”. Koera peremees Jüri kirjutas alla ka omavahelisele paberile, millel kinnitas summade kätte saamist ja ka seda, et rohkem pretensioone tal koera suhtes ei ole.

Juulis toimunud kurbmäng sai aga järje septembris, mil Hummeri peremehed vallavalitsusse keskkonnaspetsialisti juurde aru andma kutsuti väärteoasjas, mis puudutab koerte-kasside pidamist, mitteilmumise korral lubati kohaldada sundtoomist. Vallamajja oli nimelt saabunud toidu- ja veterinaarametilt vastav esildis, mis omakorda oli viisipärane reaktsioon kahe Kolga-Aabla kodaniku kaebekirjale.

Meile öeldi, et selle väärteo eest võib saada 400 eurot trahvi,” rääkis Merrit Kiho.

“Tulge maa peale, penid purelevad kogu aeg, sellest ei tehta probleemi,” ütles Jaan Kiho, “sest koer on koer. Penid tuleb hoida nööri otsas. ”

Kihodel tekkis nüüd küsimus, kelle peremees õigupoolest koerte-kasside pidamise eeskirju rikkus, kui teine loom hulkus mererannal sootuks üksi ning peremees hakkas teda otsima alles mitu päeva pärast kadumist. “Miks nende koer üldse hulkuma pääses ja miks teda koju ei oodatud? ” imestas Merrit Kiho.

Trahvisumma kahandati vallamajas miinimumile, aga Hummeri omanikud näevad pahanduse juuri sügavamal – inimhingedes. “Eestlasel on ju harjumus magustoiduks teist eestlast süüa,” ütleb Jaan Kiho. Merrit ja Jaan peavad Kolga-Aablas Eesti ainukest kodurestorani MerMer, mis oma nelja-aastase ajaloo vältel on kogunud hulganisti kuulsust ja tunnustust. Tänu teleseriaalile tõusis suvel MerMeri külastatavus.

Merritil ja Jaanil on tunne, et Hummer hakkas tõmbama negatiivset tähelepanu just nimelt pärast teleesinemisi ja staarkoeraks tituleerimisi. Ehk nagu Hummer ise ütleb (ta kõneles seriaalis Tiit Suka häälega): “Kui MerMer poleks sündinud, oleksin mina tavaline pontu-lontu.” Avaliku elu tegelastel tuleb aga arvestada kõrgendatud tähelepanuga, ole sa paljalt päevitav printsess või kuulus pontu-lontu.