Statistikaamet kinnitab, et riikliku statistika aluspõhimõtteks on keeld kasutada Statistikaametile esitatud andmeid halduslikel, õiguslikel või maksustamise ning kontrollimise eesmärgil. Statistika tegemine toimub kooskõlas riikliku statistika seadusega, mis seab ranged reeglid statistika tegemiseks kogutavate andmete edastamisele. Statistikaamet avaldab vaid kokkuvõtlikke andmeid, mis ei võimalda ühegi andmeesitaja tuvastamist. Konkreetse ettevõtte ja isiku andmed (st üksikandmed) on konfidentsiaalsed ja neid tohib kasutada vaid statistika ja teadusuuringute tegemiseks. Seega kellegi andmeid Maksuametile või mõnele teisele riigiasutusele Statistikaamet ei edasta.

Mesinikud ja ka teised põllumehed ei pea kartma Statistikaametile andmete esitamist. Selleks, et Eesti mesindusstatistika adekvaatselt tegelikku olukorda kajastaks, on tarvis, et mesinikud nii Statistikaametile kui ka PRIAle tõeseid andmeid esitaks. Et Euroopa Liidu statistikaamet Eurostat saab andmed Eesti kohta Statistikaametist, siis on oluline, et Euroopa Liitu jõuaks Eesti kohta täpne info, mis nagu ka Aimar Lauge mainib, mõjutab ka Eestile antavaid toetusi.

Statistikaamet tänab koostöö eest Eesti Mesinike Liitu ja kõiki mesinikke, kes aruandeid esitavad. Teie panus on Eesti statistika valmimiseks ülivajalik.