Rõivatööstust manitsetakse pidevalt keskkonnavaenulikkuse ja tarbimise õhutamise eest. Seda ka nüüd, kui mujal maailmas on ökomood ja taaskasutus suured trendid. ReUse-projekt ei ole mitte kuidagi tarbimise vastane, kuid keskkonnahoidlik kindlasti. Selle asemel et rõivatootjate praak, kanga- või laojäägid nurka visata ning nende asemel uued osta, annab ReUse Republicu projekt need hoopis disainerite kätte, kes nendest uued meistriteosed teevad. Selleks on sadu mooduseid: moelooja saab muuta riietuseseme lõiget, panna juurde kaunistusi, mõelda välja uusi kinniseid jne.


Nii saavadki „elu kaotanud” riietest originaalsed ja ainulaadsed tooted.


Uuskasutusprojekti taga on keskkonnasõbralikku moodi uskuv Mari Martin, kes on ka ise siiani hulgaliselt ringlusest välja jäänud riietusesemeid „uueks teinud”. Piltidel olevad riided on kõik saadud Uuskasutuskeskusest ning Mari poolt moekaks ja kantavaks disainitud. Ta räägib, et välismaal on selline asjade ümbertegemise süsteem juba mõnda aega väga edukalt toiminud. Liikumisele on tekkinud palju fänne ka kuulsuste seas, näiteks Gwen Stefani, Charlize Theron, Naomi Campbell, Sting jpt.


ReUse Republicu esimene suurem ettevõtmine leiab aset 5.–7. veebruaril Kristiine keskuse Moetäikal.


Sel ajal toimub keskuses turg, kus müüakse hulgaliselt ümber disainitud riideid. Kogu algmaterjal on saadud Kristiine keskuse kaupluste laoülejääkidest ja praakidest. Poodidest on müümata jäänud kauba loovu­tanud näiteks Pepe Jeans, Monton, Bastion, Sangar, Jack & Jones, Vero Moda jpt.


Uhiuute asjade taaskasutamine läheb ilusti kokku moetrendide vaheldumise üldise iseloomuga, sest igal hooajal mõtlevad disainerid välja riideid, mis baseeruvad möödunud aastate trendidel või konkreetsetel lõigetel. Moetööstus on oma iseloomult taaskasutamise süsteem. ReUse-projekt jäljendab moe ringlust selle kõige puhtamal kujul.