Tänavu on ürituse motoks "Love likes me" ehk "Ma meeldin armastusele". Homoseksuaalsust taandatakse tavaliselt seksile, kuid Pride’i eesmärk on rõhutada, et tegemist on kahe inimese vahelise armastusega, mis inimesi seob – nagu heteroseksuaalseteski suhetes – ennekõike vaimsel tasandil. Samamoodi on levinud väärarusaam, et homod on õnnetud ning üksikud. Pride näitab, et end möönduste ja kahetsuseta tunnustades on inimene õnnelik, tal on võimalus armastada ja olla armastatud just sellena, kes ta on.

Loomulikult ei puuduta selle ürituse sõnum ainult homosid, vaid kogu ühiskonda tervikuna.

Ürituse tipphetk on kahtlemata 13. augustil linna läbiv marss armastuse toetuseks. Marsile on oodatud kõik, kes toetavad mitmekesist ning sallivat ühiskonda, mille liikmed võivad uhkusega öelda: ma olen see, kes olen, ja just sellisena olen õnnelik. Kutsume üles osalema ka mittetulundusühinguid ja  organisatsioone, kes tegelevad inimõigustega, võrdsete võimalustega jne. Samuti on oodatud poliitilised ühendused, kes leiavad, et riik peaks võrdselt kohtlema kõiki oma kodanikke.

Nädala vältel toimuvad üle terve linna mitmesugused kultuuriüritused. Kordub eelmisel aastal ülimenukaks osutunud luuleõhtu, näidatakse homoseksuaalsust käsitlevaid dokfilme, tutvustatakse homokultuuri, homokunstnike töid jne.

Nagu eelmisel aastal, on ka nüüd oodata väliskülalisi mitmetest riikidest, ennekõike Lätist, Leedust, Soomest ning Rootsist.