3826.
Kui palju neile koolikohti?
4200.
Miks ikkagi tekkis jama, kui 374 kohta on üle? Vanemad ei usalda uut süsteemi ning tekkinud on paanika. Jama tekkis seetõttu, et uus põhikooli- ja gümnaasiumi (PJG) seadus ei arvestanud: pealinnas ja külas tuleb koolikorraldust erinevalt kirjeldada . Aasta esimestel kuudel toimus Tallinnas elav sissekirjutuste muutmine. Veel mullu määrati lastele koole asumipõhiselt – vanematel oli võimalus valida paari kohaliku kooli vahel. Kõigile olid kohad olemas. Kuhu need kohad nüüd kadusid? Uue PJG seaduse järgi peavad klassid sellest sügisest olema väiksemad. Kesklinnast, Nõmmelt ja Piritalt kadus seetõttu umbes 100 kohta. Igal aastal on umbes 10. septembrini toimunud koolide vahel õpilaste liikumisi. Katsetega koolides vabanes uusi kohti ning juba kodukooli valinud lapsed liikusid kesklinna. Kas katsetega piirkonnakoolides tekib ühes vahetuses tarkade klass, kuhu rändavad kokku lapsed üle linna ja teises vahetuses lollide klass, kus käivad lähikonna lapsed? Andres Pajula väidab, et ei teki. Statistika näitab, et katsetega klassides on vaid kümme protsenti kaugemalt tulijaid. Varasematel aastatel oli see osakaal sama. Vastused veel paarikümnele küsimusele leiad paberlehest või tasulisest versioonist. Saad ka teada, kuidas koolikatsed võib tulevikus asendada loosimine.
Vanemad ei usalda uut süsteemi ning tekkinud on paanika. Jama tekkis seetõttu, et uus põhikooli- ja gümnaasiumi (PJG) seadus ei arvestanud: pealinnas ja külas tuleb koolikorraldust erinevalt kirjeldada . Aasta esimestel kuudel toimus Tallinnas elav sissekirjutuste muutmine. Veel mullu määrati lastele koole asumipõhiselt – vanematel oli võimalus valida paari kohaliku kooli vahel. Kõigile olid kohad olemas. Kuhu need kohad nüüd kadusid? Uue PJG seaduse järgi peavad klassid sellest sügisest olema väiksemad. Kesklinnast, Nõmmelt ja Piritalt kadus seetõttu umbes 100 kohta. Igal aastal on umbes 10. septembrini toimunud koolide vahel õpilaste liikumisi. Katsetega koolides vabanes uusi kohti ning juba kodukooli valinud lapsed liikusid kesklinna. Kas katsetega piirkonnakoolides tekib ühes vahetuses tarkade klass, kuhu rändavad kokku lapsed üle linna ja teises vahetuses lollide klass, kus käivad lähikonna lapsed? Andres Pajula väidab, et ei teki. Statistika näitab, et katsetega klassides on vaid kümme protsenti kaugemalt tulijaid. Varasematel aastatel oli see osakaal sama. Vastused veel paarikümnele küsimusele leiad paberlehest või tasulisest versioonist. Saad ka teada, kuidas koolikatsed võib tulevikus asendada loosimine.
Veel mullu määrati lastele koole asumipõhiselt – vanematel oli võimalus valida paari kohaliku kooli vahel. Kõigile olid kohad olemas. Kuhu need kohad nüüd kadusid?
Uue PJG seaduse järgi peavad klassid sellest sügisest olema väiksemad. Kesklinnast, Nõmmelt ja Piritalt kadus seetõttu umbes 100 kohta. Igal aastal on umbes 10. septembrini toimunud koolide vahel õpilaste liikumisi. Katsetega koolides vabanes uusi kohti ning juba kodukooli valinud lapsed liikusid kesklinna.
Kas katsetega piirkonnakoolides tekib ühes vahetuses tarkade klass, kuhu rändavad kokku lapsed üle linna ja teises vahetuses lollide klass, kus käivad lähikonna lapsed?
Andres Pajula väidab, et ei teki. Statistika näitab, et katsetega klassides on vaid kümme protsenti kaugemalt tulijaid. Varasematel aastatel oli see osakaal sama.
Vastused veel paarikümnele küsimusele leiad paberlehest või tasulisest versioonist. Saad ka teada, kuidas koolikatsed võib tulevikus asendada loosimine.