Kohus vabastas elektrirelva kasutanud politseinikud vastutusest ning mõistis ohver Robert Hestoni perekonnale 6,2 miljonit dollarit ehk umbes 62 mijonit Eesti krooni hüvitist.

Väärib märkimist, et eelmisest kahest analoogsest kohtuasjast oli Taser väljunud võitjana. Kompanii advokaat Doug Klint ütles, et Taser kaebab kohtuotsuse kindlasti edasi.

Hestonite perekonna adovkaadi John Burtoni sõnul leidis vandekohus siiski, et Robert Heston oli oma surmas 85 protsendi ulatuses ise süüdi, mis tähendab, et hüvitist siiski mõnevõrra vähendatakse.

Hestonile kutsus 2005. aasta 20. veebruaril politsei tema isa, kelle sõnul käitus poeg imelikult ning näis olevat narkouimas. Salinase politsei tulistas Hestonit elektrišokirelvaga mitu korda, kuni mees enam ei liigutanud.

Hestoni süda seiskus ja ta suri.

Mehe perekond kaebas kohtusse nii Taseri tootja kui Salinase politsei. Esimest süüdistati suutmatuses hoiatada nende toodetud relva kasutamise tagajärgede eest, teist aga üleliigse jõu kasutamises.

Süüdimõistetud Taser Inc-i advokaat Klint usub aga, et kohtuotsus ei toetu faktidele. "Hestonil esinesid metafmetamiini mürgituse sümptomid, mis segunes ägeda deliiriumiseisundiga," sõnas Klint, kelle väitle põhjustas selline tervislik seisund ka Hestoni surma.

Teatavasti otsustas Riigikogu hiljuti, et Taser võetakse ka Eesti Politsei relvaarsenali. Samas on selle kasutamine nüüd võrdustatud tulirelva omaga, mitte kumminuiaga, nagu alguses plaanitud.