Kuidas on kulgenud aktsiooni ettevalmistused?
Üldjoontes edukalt. Alates eelmise aasta novembrist on Prügi Maha! meeskond koos sadade vabatahtlikega kaar­distanud metsades, teepervedel ja asulates asuvaid paiku, kus prügi ei leidu. Tänaseks on juba ligi kaks kolmandikku prügist puutumata piirkondadest kaardile kantud.
Haara sinagi kaasa sõbrad, pere või töökaaslased ning veeda üks tore ja kasulik päev vabas õhus!

Mida peab tegema inimene, kes soovib aktsioonis Prügi Maha! osaleda?
Kõigepealt tuleb moodustada vabatahtlike grupid koosseisuga 1 - 25 000 inimest. Seejärel valige endi seast grupi juht, kellel on mobiiltelefon ja töötav e-maili aadress edasiste juhtnööride jaoks. Kui oled kindel, et tahad prügi loodusesse loopida, siis registreeru meie koduleheküljel http://www.prygimaha.ee/. Registreerumisel valige vald, kuhu soovite minna oma prügilaadungeid maha kallama. Soovitav on registreeruda nii ruttu kui võimalik, sest paiku, kuhu ebaseaduslikult prügi maha loobitud pole, on meil kahjuks nii vähe, et igaühele meelepärast ei jätku. Edasised detailsemad juhised läbustamispäeval toimuva kohta saabuvad tiimiliidri meiliaadressile enne 4. maid.
Inimene, kes armastab oma maad, viskab prügi maha. Nii lihtne see ongi.

Mida peab tegema inimene, kes sooviks väga kusagile metsa alla rämpsu loopima minna, aga kellel lihtsalt ei ole prügi?
Veel on piisavalt aega seda tekitada. Aga meie linnades ja asulates on ju piisavalt prügikaste, millede kaudu iga vabatahtlik ennast rikkalikult varustada võib. Ja ega põhimõtteliselt ei olegi tähtis looduse rüppe viidava prügi kogus, vaid aktsioonist osavõtt. Kui mõnel vaesel eidekesel pole midagi muud kraavi poetada kui paar piimapakki ja tühi niidirull, ega me talle ära ei ütle.

Kui palju osalejaid te loodate kokku saada?
No ikka väga palju. Ma usun, et sada tuhat tuleb kindlasti ära. Ja kui igaüks neist viib loodusesse ka ainult kilo prügi, teeb see ikkagi kokku sada tonni. See on juba sobiv pinnas integreerumiseks.
Miks toimub teie aktsioon täpselt üks päev pärast vastassuunalist aktsiooni ehk rämpsu koristamist vabatahtlike poolt? See pole ometi juhus?
Oh ei, see on puhas juhus. Nädala keskel me säärast suurt masside organiseerimist ju läbi viia ei saa. Ja enne maikuud on prügi ja rämpsu loodusesse loopida lihtsalt külm. Teisest küljest: suveks ei saa seda suurt ning vastutusrikast tööd samuti jätta, sest siis on puhkuste aeg ja vabatahtlikke raske kätte saada. Laupäev, 3. mai ei tulnud samuti kõne alla, sest abuturientidel on samal päeval eksam.