Inno Tähismaa

mees, kes ei ulata endal ise suhu võtma

Kallis Inno! Küllap oled lõbumajade külastamise ajal tähele pannud, et see ainus koht, mis prostituudil vähegi kaardisisestusavaga sarnaneb, on tavaliselt juba midagi täis topitud. Ja kui see koht hiljem vabanebki, on see kas mingit ollust täis või vähemalt niiske ning ebahügieeniline. Kui Irjast ära tüdined ja taas prostidesse tõmbad, proovi sinna korra ainult kaarti panna, st, püüa teha ettemaks. Ja Kranaadil on sulle veel üks soovitus: paremate lõbumajade teenindajate tupes on olemas triipkoodi lugeja. Palun lase oma elundile, mis suuni ei ulatu, paigaldada triipkood ja sinu mure saab kindlasti lahendatud.

Nägin vanglas TV 3 sarjast „Julge muutuda“, kuidas üks pornonäitleja lasi ennast korralikuks koduperenaiseks ümber lõigata. Mõtlesin vanglas mitu minutit oma elu ja endiste tegude üle ning jõudsin otsusele, et tahaksin samuti muutuda. Tahaksin lasta ka ennast heaks  inimeseks ümber lõigata, näiteks nii: sarimõrvarist keevitajaks. Või tuletõrjujaks, kuigi neil pidi väike palk olema. Andke nõu, kuidas ma võiksin sinna saatesse saada, et mind heaks lõigataks?*

Aleksandr Rubel

sarimõrtsukas

(Autori kirjapilti on oluliselt muudetud. Pärast venekeelsete kolmetäheliste sõnade väljajätmist muutus kaheleheküljeline kiri ka oluliselt lühemaks.)

Hea Sass! Saatesse saaks sind muidugi kombineerida, sest TV 3 oleks sinusuguse peale kahtlemata sillas. Isegi kui sa pool võttetrupist maha tapaksid, jäaäksid nad kõrget vaatajareitingut arvestades ikkagi majanduslikult plussi. Paraku ei ole me kindlad, kas nii oluline muutmine tänapäeva ilukirurgia taseme juures ikka võimalik on. Lea ehk Grupi-Kati puhul oli ju tegemist vaesest perekonnast tüdrukuga, Tuhkatriinuga, kelle nälg halvale teele ajas. Isegi pärast 3000 meest säilitas ta oma sisemise süütuse ja puhtuse ning võib nüüd, oma eluõhtul, tõepoolest mõne kompleksivaba ärimehe ontlikuks kodukanakeseks saada. Ja ega ta oma muutunud välimusele vaatamata ka voodis hätta jää! Sinu kuriteod on aga sootuks hirmsamad, ka vanglas istusid sa ainult 8 aastat, mis on täielikuks ümberkasvamiseks ikka pisut lühike aeg. Aga tead mis, Sass! Me kompunnime sind ikka sinna saatesse ja nad lõikavad sul käed maha. Või jalad. Või nii käed kui jalad. Siis muutub tapmine peaaegu võimatuks ja sinust saab saab automaatselt parem inimene. Diil?

Ühes Kroonika numbris avaldaldati minust kohutav pilt! Nende pervertfotograaf leidis hetke, mil ma pesudemonstratsioonil kogemata pisut siivutusse poosi jäin ja pildistas minu alakeha ebamoraalse nurga all, mistõttu ilmuski avalikkust shokeerinud pilt. Sõbrannad on end minust lahti öelnud, „Hoia ja keela“ kolleegid naeravad kõva häälega, vanemad tahavad mind hullumajja panna ja Lao ei saada enam raha. Olen mõelnud isegi enesetapust! Mida ma peaksin tegema?

Heti Tulve

ehk Tuti Helve

Kallis Tuti – vabandust – Heti! Kõigepealt sulle lohutuseks: need ei ole miskid õiged sõbrannad, kes tühja asja pärast maha jätavad. Ka kolleegide naer on terviseks. Hullumajas on palju toredaid inimesi – ja mitte ühtegi fotograafi. Ja Lao, noh, Lao on omadega sisuliselt p...s ja küllap ta ärid varsti haamri alla lähevad. Aga nüüd asjast endast. Tegelikult peaksime küsimusele „Kes tegi?“ siinkohal vastama, et „Ise tegi!“ Kes sind sinna pesu demonstreerima ajas? Ei muu kui sinu edevus ja isu kerge papi järele. Anname sulle hüva nõu – muuda oma elu kähku ja radikaalselt! Või nagu eneseabi õpikud ütlevad – tee oma elust meistriteos! Jäta see meedias kekutamine ja mine kuhugi kalatöötlusliini taha. Või hakka tuletõrjujaks – hetkel on täitmata 560 kohta. Kranaat ei ole iial kuulnud, et Kroonika kalarappijaid pildistamas käiks – juba ainult kalatsehhi hais rabaks nende ilu-eedidest piltnikud hauda. Ja tuletõrjujal on nii palju kaitseriideid seljas, et mingist siivutust fotost ei tule muhvigi välja. See on see, mis sa tegema pead, mitte  meile haledaid vingurkirju saatma!

Minu naine ei suuda mulle isegi kõige lihtsamat sööki valmistada! Juba siis, kui ta pulmaööl omletiga hätta jäi, tundsin, et olen teinud vale valiku, aga lootsin, et aastatega asi paraneb. Aga kus sa sellega! Kuigi ta isegi ajakirjanduses oma küündimatust tunnistas, ei ole ta sellest ajast saadik midagi juurde õppinud. Vastupidi – nüüd oskab ta isegi võid valele leivapoolele määrida! Tulen õhtul töölt, näljane kui hunt, aga laual ei aura maitsev tatrapuder või praekartulid! Olen jälle sunnitud väljas õhtustama. Igas Tallinna paremas restoranis tuntakse mind juba nägu- ja nimepidi, mul on kümneid kuld- ning plaatinakliendi kaarte. Olen tüdinenud kelnerite haletsevatest pilkudest ja sellest, et kõik menüüd on pähe kulunud ning road sadu kordi maitstud. Kuidas edasi elada?

Jüri Mõis

ekskelner, ekspankur, ekslinnapea, ekskodussööja

Lugupeetud Jüri! Endise kelnerina oleksid kindlasti pidanud teadma, et kui võtad vana ja usaldusväärse koka asemel majja noorukese, kuid kogemusteta ettekandja, läheb äri allamäge ja kliendid kaovad. Peale mõne lolli... Igal juhul oled sa oma probleemiga aastaid hiljaks jäänud, ütleb ju vanasõnagi, et vitsa väänatakse noorelt. Kui palved ja head sõnad ei aidanud, oleksid pidanud appi võtma vitsa, näljutamise, taskurahast ilmajätmise ja muud äraproovitud mõjutusvahendid. Nüüd aga hakkab su nooruke naine tasapisi keskikka jõudma ja vanale koerale juba uusi trikke ei õpeta. Aga põhiküsimus, Jüri, tuleb hoopis teisest ooperist – miks, pagana pärast, ei võinud sa ise nende aastate jooksul süüa tegema õppida?! Sa ei saa ju väita, et su pisikene äritegevus ja tagasihoidlik poliitiline karjäär sind takistanud oleks. Miks naise kallal vinguda, aga mitte ise mees olla ja kokakursustele minna? Me muidugi ei tea, võibolla sa püüdsid, aga osutusid nii lootusetuks, et kokad-õpetajad sinu peale panniga lõid. Okei, Jüri, Eesti Loomakaitse Selts avas eile Koplis uue söögikoha „Liha a´la Hummer“. Seal saab maiustada kõigi nende loomakeste lihaga, kes Eesti teedel rataste alla on jäänud: siilid, kitsed, metssead, kassid, koprad jt. Paar nädalat saab su mure võibolla leevendust, eks siis mõtleme midagi muud välja.