Saatejuht Marite Kallasma:  "Urmas Ott oli staar selle sõna õiges tähenduses ja minu arvates ei olnud enne teda meil ühtki sellist inimest" (ERR Uudised)

Näitleja Ada Lundver: "Miks selline inimene, kes oleks meile pakkunud nii palju head, pidi nii vara lahkuma?" (Publik.ee)

Saatejuht Mati Talvik: "Ta oli oma töö meister. Ta oskas seda ja, ma arvan, ta andis väga paljudele inimestele mittetühje tunde teleri ees. Need saated ei olnud tühjad kunagi." (ERR Uudised)

Juhan Paadam: "Mul ei jätku sõnu hetkel rääkida inimesest, kelle sõna on nii kõikehaarav, kõikevõitev ja kaasaviiv. Sõnad on liigsed." (ERR Uudised)

Raadiohääl Olavi Pihlamägi: "Kui Valdo Pant suri, ütlesin ma, et sellist inimest nagu tema ei ole. Urmas Oti kohta ütlen samamoodi. Räägitakse, et asendamatuid inimesi ei ole, aga see pole tõsi." (Õhtuleht)

Vahur Kersna on Ekspressile intervjuus Oti kohta öelnud nii: "... kui Urmas Ott tuleb tuppa, siis saab tuba Otti täis. Ta särab ja pritsib sädemeid nagu hiiglaslik säraküünal."

Madis Jürgen on 2003. aastal kirjutanud Oti kohta järgmised read: "Kuiva Otti ei ole olemas. Ott on emotsionaalne nagu tavandimaja ilmalik matja või paaripanija perekonnaseisuaktide büroos. Ta teab täpselt, kellega kui palju missugust meeleolu doseerida. Vanaldased daamid kiidab Ott nii üles, et need hakkavad tal meeleliigutusest kaamera ees vabisema. Ja karastunud küünikud nahutab korrelikult läbi."

Maire Radsin (Krister Kivi artiklis 2003. aastast): "Kolleegid kaifisid alati, kui Urmas diktoripuldist telemaja kohvikusse tuli, sest ta oskas isegi sotsialismiaegse puhveti külastamisest etenduse korraldada. Kujutage ette - letis on paar morsiklaasi ja võileivad, millel juustuviilud juba paadikujuliseks kuivanud, ning siis tuleb Ott, teadustades kandval häälel: "Proua Schmidt, töörahvas on puhvetile lähenemas! On aeg juustudel teine külg pöörata!""

Samast artiklist Maire Aunaste hinnang: "Olen arvamusel, et haiget teha ei taha ta kunagi ega kellelegi. Ta on lihtsalt aus ja absoluutselt eelarvamustevaba."