"Pühapäevane valimistulemus on kahemõtteline. Kui liita seniste valitsusliidu erakondade saadud hääled, võib seda tõlgendada õigustusena senise poliitika jätkamisele. Kuid Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning sotsiaaldemokraatide oodatust paremad tulemused ning roheliste läbimurre näitavad kasvavat protesti poliitilise rehepapluse laiutamise vastu," kirjutab Marju Lauristin Eesti Päevalehes.

Politoloog Anu Toots ütles "Aktuaalses kaameras", et puhta parempoolse koalitsiooni tekkimisel Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) näol jääksid lõhestatud Eestis mõned elanikkonna rühmad tähelepanuta. 

Tõnis Saartsi hinnangul on Reformierakonnal ning Isamaa ja Res Publica Liidul keeruline leida kolmandat võimupartnerit: "Kolm pretendenti (kolmanda valitsuspartneri kohale - toim) oleksid rohelised, SDE ja Rahvaliit, kuid ükski neist ei sobi päris hästi mustrisse. Sotse ei taha reformlased, Rahvaliitu jälle isamaalased-respublikaanid. Roheliste osas ei oska kumbki kindlat seisukohta võtta. Samas oleks rohelised võrreldes ülejäänud võimalustega kõige neutraalsemad ja sobiksid põhimõtteliselt mõlemale, kuid rohelisi siiski peljatakse – just nende kogenematuse tõttu," kirjutab ta Eesti Päevalehes.

Valimiste häältemagnetid ei kiirusta Riigikogusse asuma, kirjutab ETV24. Tallinna meer Jüri Ratas ja Tartu linnapea Laine Jänes pole veel teatanud, kas lähevad Riigikogusse, samuti pole otsust langetanud Vilja Savisaar. Riigikogusse minekust on keeldunud Narva linnavolikogu esimees Mihhail Stalnuhhin. Viljandi asub uut linnapead otsima, sest Peep Aru siirdub Riigikogusse, kirjutas Sakala.

Kõige enam - 2,3 miljonit krooni - maksid Riigikogu koha eest rahvaliitlased, kõige vähem raha - 600 000 krooni kulus ühe Riigikogu koha peale sotsidel. Kokku kulutasid poliitikud kampaaniale 140 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaks erakonda - Vene Erakond Eestis ja Eesti Vasakpartei - kogusid pühapäeval oma liikmearvust vähem hääli, avastas Eesti Päevaleht.

Teised teemad tänastes ajalehtedes:

Saksamaa ajaleht süüdistas Eesti Saksamaa saatkonna kaitseatašeed Jaan Kappi purjuspäi autojuhtimises, välisministeerium eitab igasugust seaduserikkumist. (Eesti Päevaleht)

Konflikt Ignalina uue tuumajaama ehitamise ümber süveneb, sest leedulased võtsid projekti partneriks isetahtsi poolakad. Eestlased leedulaste otsust ei tunnusta. (Postimees

Veebruaris kohtulahendini jõudnud vaidlusest SEB gruppi kuuluva Ühisliisingu ja lennuameti vahel selgub, et pank andis advokaat Ilmo Maaroosile tagatiseta laenu. (Äripäev

Neljapäeval tulistati Marylandis Adelphis kubemesse ameeriklasest luureeksperti Paul Joyali (53), kes jäi küll ellu, kuid toimunu vallandas uue spekulatsioonilaine Kremli “karvase käe” kohta. Nimelt oli mees samal päeval lõunatanud koos USA-s varjupaiga saanud endise KGB kindralmajori Oleg Kaluginiga ning varem süüdistanud Vene võime Aleksandr Litvinenko mõrvas. (Eesti Päevaleht)

Serbia vabaühenduste tuntumaid juhte Miljenko Dereta valgustab Kosovo iseseisvumise tagamaid. (Eesti Päevaleht

Meilisõltlased said võõrutusprogrammi. (SL Õhtuleht