"Peaminister Andrus Ansip on Eesti riigi jaoks õnnetus, millest ainult ehk katk võiks hullem olla."

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni juht Vilja Savisaar heitis lisaeelarve vastuvõtmisel koalitsioonile ette opositsiooni ettepanekute eiramist niivõrd räigel moel, et näitleja Arne Üksküla pidis saates "Pealtnägija" tõdema: „See on ju kultuuritus juba päris kõrgel tasemel ja ma arvan, et selle hõikaja suu läbi rääkis tegelik ja tõeline katk."

2. Toomas Vilosius

"Ma ei pea ju oma tilli kuhu iganes toppima ega pea endale narkootikumi süstima. Meie urbaniseerunud ühiskond on jõudnud nii kaugele, et me ikka topime, ikka süstime ja siis maksumaksja peab kogu selle moosi kinni maksma."

2001. aastal Riigikogu sotsiaalkomisjoni reformierakondlasest esimehe oolt lendu lastud mõte Postimehes teenis Vilosiusele hüüdnime Tilli-Villi, mis jälitab teda tänase päevani. Rohkem vihastas inimesi see, nagu arvaks Vilosius, et inimesed on ise HIV-i nakatumises süüdi.

3. Janno Reiljan

"Isamaaline siga, lurjus, värdjas ja kaabakas!"

Rahvaliitlane Reiljan suunas oma viha isamaaliitlase Helir Valdor Seederi pihta 2006. aastal pärast "Foorumi" saadet.Tüliks kiskus saates peale seda, kui Seeder ütles: «Kahjuks on paljude eluvaldkondade - ka spordi ja teaduse - rahastamine poliitikute otsustada.»

Konkreetse näite tõi Seeder aga haridusministeeriumi 2006. aasta eelarve teadus- ja arendusasutuste sihtfinantseeritavate teemade kohta, millest üks on Janno Reiljani juhitav teadusuuring «Eesti jätkusuutlikkuse ja tasakaalustatud arengu strateegiad ühinemisel Euroopa Liiduga», mille eelarve on 773 000 krooni (Õhtuleht 2006).

4. Jaan Kundla

Jaan Kundla: "Kuna nad sellised värdjad on, siis pole neilt seda sisse nõuda."

Järvamaa Teatajas öeldu läks Kundlale maksma valijate lugupidamise ja koha Keskerakonnas. Oma üürnike värdjateks kutsumise eest palus Kundla hiljem vabandust, küll ühel, küll teisel moel.

5.  Villu Reiljan

 "Ma olen seda meelt, et nad on päris head kunstnikud ja nende liistude juurde jäämine teeks kõvasti au. Me teame päris palju kunstnikke, kelle hinnangul on Arnold Rüütel väga hea president."

2006. aastal toimunud presidendivalimiste eel soovitasid 80 kultuuritegelast toetada presidendivalimistel Toomas Hendrik Ilvest. Tulisele Arnold Rüütli toetajale Villu Reiljanile ei mahtunud see hinge.

6. Edgar Savisaar

"Räägime sellest asjast edasi siis, kui Teid on Päevalehest ära koondatud ja Te olete võimeline erapooletumalt neid asju käsitlema."

Tallinna linnapea vastas sellisel ähvardaval toonil Eesti Päevalehe ajakirjanikule Dannar Leitmaale, kes julges küsida, miks ei arutatud Vladimir Panoviga seda, et temaga seotud teemasid hakkavad oma raamatus ja filmis käsitlema vastavalt Inno Tähismaa ja Peeter Võsa. Kui ei teaks, arvaks Savisaare vastuse järgi, et on mingi muu aasta kui 2009.

7. Igor Gräzin

"Sellises seelikus ei lastaks isegi tellerit panka tööle! Maavahetuse kriminaalasja vedav riigiprokurör Laura Feldmanis on siiani kogunud kuulsust peamiselt sellega, et armastab kohtusaalis kanda seksikaid kostüüme ja tikk-kontsi."

Riigikogu reformierakondlasest liige võttis nõuks kritiseerida riigi tähtsaima kriminaalasjaga tegeleva riigiprokuröri välimust.

8. Ülle Rajasalu

"Ainult alaväärsuskompleksi põdev inimene on teisi inimesi ründav, või inimene, kes on kodus väga palju peksa saanud/.../ Kes sa oled niisugune, Lausing?! mine vaata peeglisse! Ükskord õpi, või kui vanemad ei ole sulle kere peale andnud, siis ükskord saad Tallinna tänavatel. Mingi lugupidamine peaks vähemalt olema endast vanemate inimeste suhtes. Nagamann!"

Tallinna Linnavolikogu reformierakondlasest liiget ärritas volikogu aseesimehe Tarmo Lausingu märkus istungil mitte magada.

9. Tarmo Lausing

 "Kas kavatsete asutada ka aktiivseima jalgpallihuligaani preemia?"

Nii vastas Lausing Tarmo Kruusimäele, kes tegi ettepaneku asutada Tallinna parima kojamehe preemia. Kruusimäe vastus: "Seda võin võtta otsese solvanguna, sest on olemas väga suur vahe jalgpallihuligaani ja -fänni vahel - huligaan on kriminaalkorras karistatav."

10. Toomas Hendrik Ilves

Toomas Hendrik Ilves: "Eesti ajakirjandusest... Kui äritegevus, mis on minetanud ammugi kõige väiksemagi huvi selle vastu, et isegi olla ...Teha midagi muud, kui lihtsalt klikke müüa. See on väga masendav... Parem mitte lugeda."

President Toomas Hendrik Ilves sarjas veebruaris Tööandjate Keskliidu korraldatud Tuulelohe konverentsil Eesti ajakirjandust ja nentis, et olukord ei ole midagi muud kui masendav. Meediaspetsialistide sõnul oli aga selline üldistust liiast. ERRi eetikanõunik Tarmu Tammerk leidis, et Eesti juhid võiksid ikka eestimaist toetada.

 

Edetabelisse kandideerisid veel: Jürgen Ligi, Tõnis Lukas, Hanno Pevkur, Aivar Riisalu ja Juhan Parts