Demjanovi meelest on konkurents Tallinna peenemate restoranide vahel mädamaistega, mitte aus ja tervislik nagu Skandinaavias või Lõuna-Euroopas. Eestis ei anna konkurendid üksteisele otse vastu vahtimist, vaid sätivad salaja tagumiku alla "knopkasid", saates näiteks maksuametile anonüümseid vihjeid ümbrikupalkade kohta.
Avalikult sellest tülist ei räägita, teema on täielik tabu. Isegi vilunud PR-mees Hanson keeldub alguses teemat kommenteerimast. Hiljem mõtleb ümber ja kirjutab Ekspressile: "Eesti paremad restoranid teevad omavahel koostööd meeleldi. Demjanov püüab viimasel ajal eemale hoida, moodustada "kategooriat", kus tema oleks selgelt kõige parem."
Demjanov küll räägib, kuid valib sõnu hoolega ja lonksab pikemate mõttepauside ajal vett.

Aastaid seisis Eestis kokakunsti arengu eest Demjanovi poolt loodud Eesti Kulinaaria Instituut. Tolle ridadesse kuulus ka Aivar Hanson.
Kaks aastat tagasi korraldas Demjanov suurejoonelise toidukonverentsi “Food for Future”. Maailma tippkokkade Albert Adria ja Claus Mayeri osavõtul lahati Tallinnas Põhjala köögi arenguid ning sobitati eesti kokakunsti selle raamidesse.
Demjanov oli sõnastanud Eesti kulinaaria arenguvisiooni aastani 2020 ja propageeris seda kõikjal.
Demjanovi sõnul leppis ta Hansoniga konverentsi järel kokku, et edasisi visioone silutakse koos. Demjanov väidab, et ladus kõik oma ideed ja visioonid lauale, ent Hanson sisuliselt kaaperdas need, astus EKIst välja ning asutas konkureeriva Eesti Kulinaaria Assotsiatsiooni (EKA).

Loe edasi Ekspressi tasulisest versioonist