Tsitaadid on pärit Eesti jõmmide kriminaalasjast, kuid sobiksid hästi ka Hollywoodi märulisse. Et see lugeja kujutluses elama panna, kasutamegi Hollywoodi näitlejate nimesid (Ekspressile on asjaosaliste tegelikud nimed teada).
Eelmainitud ähvardavate lausetega kirjeldab meie kodumaise jõmmiseebiooperi peategelane Leonardo DiCaprio politseinikele ähvardusi, mille talle esitasid filmi antikangelased Antonio Banderas ja Johnny Depp.
Ent nagu jõmmide elu räpaseid üksikasju paljastavast "filmist" edasi selgub, võib "pahaks" osutuda hoopis esialgne kannatanu. Kahjuks me sellest filmi lõpuks päriselt selgust ei saagi.

* * *

Lörtsine detsembrikuu õhtu Tallinnas aastal 2005. DiCaprio sõidab BMW 740d-ga Banderase juurde ja laenab talle 5000 krooni. Kui Banderas hiljem laenu tagasi maksab, küsib DiCaprio omakorda raha laenuks - 10 000 krooni. Ta peab sõitma koos oma pruudi Paris Hiltoniga Sri Lankale, kus pruut teeb mehele selgeks, et viimane peab talle auto ostma.
Banderas meelitab tagasi jõudnud õnnetu DiCaprio välja ettepanekuga, et tal on müüa üks auto, mis sobiks hästi DiCaprio pruudile. Tegelikkuses süüdistab Banderas DiCapriot hoopis võla maksmata jätmises ja nõuab koos teatud isikutega temalt 25 000 krooni, samuti konfiskeerib jõuga ähvardades uhke BMW.
DiCapriol ei jää muud üle, kui Banderasele raha maksta. Nüüd teatab Banderas, et auto ei ole enam tema, vaid kellegi Nicolas Cage'i käes. Viimaks peab vaene DiCaprio auto tagasisaamiseks maksma tervelt 100 000 krooni.
Pettunud DiCaprio sõidab mõneks ajaks Eestist ära. Kui ta tagasi jõuab, ootavad teda varasemast suuremad probleemid. Sõber hoiatab DiCapriot ähvardava hädaohu eest, mistõttu viimane ei julge koju minna ning läheb hoopis Ülemiste hotelli.
Hotellis heliseb tema mobiiltelefon, mille uus number on teada vaid vähestele. Helistab tema pruut Paris Hilton. Aga oh õudust! Torust hakkab kostma Banderase hääl, ja siis mingi uue mehe (Johnny Depp) kuri hääl. Depp teatab, et pruut ei saa vabaks enne, kui mees on nõustunud nendega kokku saama. Ja ütleb veel üht-teist stsenaariumi algul tsiteeritut.
Ülemiste hotelli ees kriuksatavad pidurid, sportlikust BMW M5st hüppavad välja Banderas ja Depp. DiCapriole meenub äkki, et kunagi andis ta allkirja tühjale paberile. Ning kunagi jäi ta 165 000 krooni võlgu Matt Damonile. Paberi selle kohta tegi aga võla vahendaja, kavalpea Jim Carrey, kes siis tühjale paberile vajaliku võlasumma kirjutas.
Nüüd pannakse DiCaprio ette paber, kus on kirjas, et ta võlgneb Damonile 175 000 krooni, lisaks on ta ka Carrey'le võlgu 80 000 krooni "töötasu".
Hetkeks näidatakse vahepalana kaadreid, kuidas õigekirjaga hädas olev, peast kinni hoidev ja silmi pööritav Jim Carrey üritab kirjutada dokumendi mustandit.
Suure vaevaga paberile veetud konksjalad viib ta "keelekorrektuuriks" ühes Tallinna salongis juuksurina töötava Angelina Jolie juurde. Alles seejärel kirjutab võlapaberi puhtalt ümber.
Carrey pakub võlapabereid mitmele isikule müüa, kuid see ei õnnestu. Siis läheb mees Nõmme turule, kus võlakirja võtab temalt ära täiesti uus tegelane (Jet Li), kes hiljem parseldab paberi Banderasele ja Deppile.
Näidatakse jälle DiCapriot, kes on selle paberiga vehkivate meeste koledatest ähvardustest hirmunud, ja kirjutab ise alla uuele dokumendile, mille järgi võlgneb lausa 230 000 krooni - ja seda mitte Matt Damonile, kellele ta ilmselt tegelikult võlgu on, vaid tema jaoks kõige hirmuäratavama välimusega Johnny Deppile.
DiCaprio kõrvus kajavad Deppi kurjakuulutavad sõnad: "Kui politseisse pöördud, laseme su oma tuttavate kaudu vangi panna ja teadagi, mis sinuga seal tehakse." Nii annab ta Deppile ka oma BMW 740d, mille viimane lubab tagastada, kui "võlg" on ära makstud.
Nagu filmist edasi selgub, ei tea Matt Damon midagi sellest, et tema raha tagasi nõutakse ja et selle vastu on auto pandiks võetud. Või vähemalt teeskleb, et ei tea.
Lõpuks läheb hirmunud DiCaprio ise ametivõimude juurde ja annab oma "sõprade" vastu tunnistusi. Politsei tunnistab Banderase ja Deppi ametlikult kuriteos kahtlustatavateks, kõik asjaosalised kuulatakse üle. Meestele pannakse Eestist lahkumise keeld.  
Kaks aastat kestva uurimise vältel teeb politsei meeleheitlikke jõupingutusi, kuid tõestada ei õnnestu midagi. Kõik asjaosalised tunnistavad DiCaprio vastu - ütlevad, et tegu on paadunud kelmiga, kes elatubki sellest, et laenab inimestelt raha ega maksa tagasi. Auto vägivaldset konfiskeerimist tõendada ei saa, pealegi polnudki see DiCaprio auto, vaid kuulus Sampo Pangale ning pank sai auto tagasi.
Lõpuks järeldavad uurijad, et DiCaprio oligi vist ilge kelm. Tema räägitud juttu raha ja laenu kohta ei saa tõsiselt võtta. Ja isegi kui ka teised selle loo peategelased on lurjused, on esimene kelm oma saatuse ära teeninud.

* * *

Jõuame tänapäeva realiteeti. Tänavu suvel lõpetab maffiavastasele võitlusele spetsialiseerunud riigiprokurör Steven-Hristo Evestus kõnealuse kriminaalasja, kui lootusetu, uurimise. Kuigi kehvadele filmidele sepistatakse tavaliselt järg, loodame, et sellel lool teist osa ei tule.