Teatud mõttes ongi. Mahetoit on keemiliselt ohutum, kuid see ei tähenda, et oleks absoluutselt ohutu. Oluline on, et inimene poes ei mõtleks: tavatoit on ohtlik. Kui mõne toiduga kaasnevad suuremad toiduohutuse riskid, tuleb sellest tarbijat teavitada.

Näiteks peaksid rasedad Listeria monocytogenes’e ohu tõttu vältima toorpiima ning toorpiimast valmistatud tooteid. Vahet pole, kas tegu on maheda või mittemaheda tootega.

Hiljuti tuli Maailma Tervishoiuorganisatsioon välja teatega, et 50 grammi peekonit päevas tekitab vähki. See muidugi paneb mõtlema?

Kas ikka paneb? Ei tasuks arvata, et töödeldud liha söömine tekitab kohe vähki. Mina arvan, et paarikümne aasta pärast on meil palju rohkem toite, mis on paigutatud sellesse kategooriasse ehk on leitud seos toidu söömise ja vähi tekke vahel.