2,9 miljonit krooni
Küllike Jürimäe (45)

Euroopa Kohtu kohtunik
Avalikkusele vähetuntud endine Tallinna ringkonnakohtu kohtunik, kes ka ligi neli aastat pärast Euroopa Liidu esimese astme kohtunikuks määramist pole laiale ringile tuttavamaks saanud või pole lihtsalt ajakirjandus tema vastu huvi tundnud.

Kersti Kaljulaid (38)
Euroopa Kontrollikoja audiitor

Euroopa Kontrollikoja (midagi meie riigikontrolli sarnast) liige, sai tuntuks omal ajal peaminister Mart Laari majandusnõunikuna. Olnud ka Eesti Energia Iru soojuselektrijaama direktor ja paar aastat Kuku "Keskpäevatunni" üks raadiohäältest.

2,3 miljonit krooni
Sandor Liive (37)

Eesti Energia juhatuse esimees
Juhib Eesti suurimat riigiettevõtet, mis saavutas mullu oma kõigi aegade parimad majandustulemused. Kasum oli 2,7 miljardit krooni. Kuid lõviosa sellest andis üleliigsete kasvuhoonegaasi kvootide müük, mis on erakordne tulu ega pruugi enam korduda. Liive on särav ja aktiivne juht, kes paistab ettevõtluse kõrval silma ka rahvaspordis. Aitab rajada üle Eesti spordiradasid.

2,15 miljonit krooni
Maive Rute (41)

Euroopa Komisjoni direktoraadi direktor
"Mul on alati seatud pikaajalised eesmärgid, juba kõrgkoolis oli tunne, et jõuan elus kaugele," tunnistas Maive Rute Eesti Päevalehele pärast Euroopa Liidu direktoraadi juhi ametikohale korraldatud konkursi võitmist.
Rute oli edukas karjäärinaine juba Eestis tegutsedes - ta ehitas üles pangalaadse asutuse KredEx, mille töö oli toetada kodumaise toodangu välismaale müümist.

Signe Ratso (47)
Euroopa Komisjoni direktoraadi direktor

Ratso kohta kehtib vanasõna "Tasa sõuad, kaugele jõuad". On töötanud peaaegu kogu iseseisvuse aja (1994. aastast) majandusministeeriumi asekantslerina ning näinud ministrina leiba teenimas Edgar Savisaart, Andrus Ansipit, Liina Tõnissoni, Henrik Hololeid, Mihkel Pärnoja. Karjäär Brüsselis on loogiline ja välja teenitud.

Henrik Hololei (37)
Siim Kallase kabinetiülem

Enne Brüsselisse kolimist juhatas riigikantselei eurointegratsiooni bürood. Pärast Mihkel Pärnoja sunnitud lahkumist sai 2001. aastal mõne kuu olla majandusminister. Suur jalgpalli­fänn, legendaarse spordikommentaatori Gunnar Hololei poeg.

1,85 miljonit krooni
Valeri Gridnev (60)

Famar-Desi, juhatuse esimees
Ligi kahe miljardi kroonise käibe ja üle 100 miljoni kroonise kasumiga Ehituse ABC kaupluste keti peremees ja aktsionär. Detsembrikuu tõi teate, et eestivenelaste loodud väärtusliku kupatuse ostab ära Prantsuse kontsern Saint-Gobain.

1,8 miljonit krooni
Janek Kalvi (33)

Liviko, juhatuse esimees
Viinavabriku endine turundusdirektor, kes sai tegevjuhiks pärast kauaaegse bossi Udo Themase pensionile minekut. Firma on tema käe all võtnud eesmärgiks "Olla parim. Iga päev ja igal pool".

1,75 miljonit krooni
Lembit Vali (56)

Eesti Energia, juhatuse liige
Eesti Energia juhatuses varju jäänud liige, kes omal ajal oli valmis NRG tehingu peatamiseks koos Gunnar Oki ja Sandor Liivega tagasi astuma. Alates mullu jaanuarist ta enam Eesti Energia juhatusse ei kuulu. Praegu töötab Eesti Energia ühe olulisema struktuuriüksuse, Põhivõrgu juhatajana.

1,7 miljonit krooni
Viktor Valkiainen (58)

Maxit Estonia, juhatuse esimees
Juhib ehituses ülilevinud Fibo plokkide tootmist. (Valmistamise retsept: paisuta savi kõrgtemperatuursel põletusel pöördahjus.) Ühtlasi Eesti Ehitusmaterjali Tootjate Liidu esimees. Sellel sektoril läks kinnisvarabuumi ajal eriti hästi. Kuid lähiaastatel on oodata ehitamise olulist kokkutõmbumist, niisiis ees ootavad rasked ajad.

1,6 miljonit krooni
Vaido Leosk (37)

E-Betoonelement, juhatuse esimees
Euroopa suurima raudbetoontoodete tootja kohalik mõisavalitseja. 500 töötajaga ettevõtte tööjõukulud kasvasid 2006. aastal 30 protsenti.

1,55 miljonit krooni
Peeter Lätti (41)

Kersti Kaljulaiu kabinetiülem
Kandideerib Mihkel Oviiri asemel Eesti riigikontrolöriks. "Aktuaalse kaamera" teatel on tema ka president Toomas Hendrik Ilvese favoriit. Praegu töötab Lätti kabinetiülemana Kersti Kaljulaiu juures Luksemburgis, kuid on varem olnud aastaid ametis Riigikontrolli direktorina (amet, mida võiks võrrelda ministeeriumi kantsleri töökohaga).

1,5 miljonit krooni
Ain Kaljurand (42)

Tallinna Sadam, juhatuse esimees
Tallinna Sadam oli varem nagu teine maksuamet, mis maksustas Venemaalt tulnud naftavooge. Hea lihtne töö. Küsimus oli peamiselt, kui kiiresti saab sadamat laiendada. Pärast pronksiööd peatasid aga venelased suure osa siinsest transiidist ning hr Kaljurand avastas ühekorraga, mida tähendab tegelik turumajandus ja rabamine klientuuri pärast.

1,4 miljonit krooni
Rein Minka (46)

Eesti Panga asepresident
Küberneetiku haridusega tegelane, kes alustas Eesti Pangas spetsialistina ning on välja jõudnud asepresidendi toolile. On öelnud, et tööalane edu on tulnud "raskelt" ja et ta ei talu bürokraatiat. Tegeleb pangas personali ja IT kõrval sularahaga, pidi hoolitsema uue rahareformi ehk kroonide eurodeks vahetamise eest. EÜSi liige. Tunneb huvi filosoofia vastu.

Jaan Tamm (50)
Lennuliiklusteenistus, juhatuse esimees
Mees, kes rääkis aastaid, et riik peab lennujuhtidele eraldi firma moodustama ning saigi sellega hakkama. Juhtis firmat 14 aastat - kuni jõuludeni 2006. Tamme viimasel tööaastal oli firma omakapitali tootlus planeeritust neli korda suurem ning marsruudi navigatsiooniteenuste hinna poolest oli ettevõtte pakutud hind regiooni madalaim, seega Tamm oskab kulusid kontrolli all hoida. Nõukogu liikmed vahetasid ta välja, sest Tamm pidas end üliteenekaks ja rääkis, et ehk oleks mõttekam tema töölepingut konkursi asemel lihtsalt pikendada. Teiseks viskas nõukogul üle juhataja jutt, et eriti tulusa firma (aastakasum üle 70 miljoni krooni) juht saab liiga vähe palka. Lahkudes teatas Tamm, et ärgu kingitusi tehtagu: annetatagu parem raha tulevaste lendurite stipendiumifondi.

Andres Lipstok (50)
Eesti Panga president
Enne keskpanga presidendiks hakkamist tegutses aastaid poliitikas nii kodus Haapsalus kui ka Toompeal. Viimase aja ütlemistest on tuntumad: "Elaksin muidugi. Väga paljud Eesti inimesed suudavad ka 5000ga hakkama saada," (vastus EPL onlain-intervjuus küsimusele, kas Lipstok elaks 5000kroonise brutopalgaga ära), ja "Sellist jama on päris keeruline kommenteerida" - Eestis inimesi haaranud devalveerimispaanika kohta.

1,35 miljonit krooni
Andres Sutt (40)

Eesti Panga asepresident
Hoolitseb keskpangas finantssektori poliitika, ka finantsinspektsiooniga tehtava koostöö eest. On hea jutu ja avatud olekuga tegelane - ja seetõttu pole ime, et talle allub muu hulgas panga avalike suhete osakond. Round Table 5 Tallinn Nordi liige.

1,3 miljonit krooni
Märten Ross (35)

Eesti Panga asepresident
Mees, kes peaks teadma ja ilmselt ka teab kõike Eesti majanduse kohta. Tegeleb keskpanga poliitika ja majandusprognoosidega. Talle allub muu hulgas krooni kattevara investeerimine. Peamise hobina toob välja koorilaulu.

Allan Kiil (44)
Tallinna Sadam, juhatuse liige
Mitmekordne Eesti meister ujumises. Kuulub koos Jüri Tammega Hispaania veine maale toova firma Kiil & Co omanike sekka, kuid Eesti majandusruumis on tuntud rohkem Tallinna Sadama juhatuse liikmena. Valiti sinna kinnisvaraärisse läinud Jaan Tootsi asemele.

1,15 miljonit krooni
Andres Tarand (67)

Europarlamendi saadik
Sots, vana loodusemees ja 1994-1995 "jõulurahuvalitsuse" peaminister. Võtab sõna enamasti energia-, kliima- ja muudel ökoteemadel. Talvitus 60. aastate lõpus NSVL ekspeditsioonil Antarktikas. Tuntud mehed avalikus elus on ka pojad Indrek ja Kaarel Tarand.

Tunne-Väldo Kelam (71)
Europarlamendi saadik
Eesti ainus esindaja europarlamendi mõjukas parempoolses Euroopa Rahvapartei fraktsioonis.

Marianne Mikko (46)
Europarlamendi saadik

Toomas Savi (65)
Europarlamendi saadik
Ei saanud 2001. aastal Eesti presidendiks, kuid see-eest olnud aastaid ja on praeguseni suusaliidu president. Valiti europarlamenti, kuid võtab Eestis oma sealsete tegemiste kohta sõna harva.

Siiri Oviir (60)
Europarlamendi saadik
Keskerakonna presidendikandidaat 1996. Sattus 2001. aastal riigipea valimiste eel teravasse vastasseisu parteiliider Savisaarega ega pääsenud enam Keskerakonna kandidaadiks. Naasis seejärel partei pealiinile ja valiti europarlamenti üle partei esinumbri Vilja Savisaare pea - Oviir kogus rohkem hääli. Nüüdseks on valimissüsteemi muudetud nii, et selline asi enam korduda ei saaks. Siim Kallase valitsuses sotsiaalminister.

Katrin Saks (51)
Europarlamendi saadik
Pääses Europarlamenti, kui Toomas Hendrik Ilves valiti Eesti presidendiks. Enne sotsina poliitikasse minekut juhtis ETVs ühiskonnaelu jutusaateid. Laari teise valitsuse rahvastikuminister.

1,08 miljonit krooni
Margus Uudam (32)
Jaotusvõrk, juhatuse esimees
Kunagine Hüvitusfondi aktsiavõlur. Töötanud ka rahandusministeeriumis asekantslerina ja personalifirmas Fontes. Kolm aastat tagasi Eesti Energiasse minnes nimetas üheks olulisemaks ülesandeks võrkude uuendamist. Sellega on seotud nii varustuskindlus kui ka kadude suurus. Tuntud kõva trennitegijana.

Aleksei Nikolajev (60)
Nitrofert, juhatuse esimees
Küprose firmale Balmat Holdings Limited kuuluva Kohtla-Järve ligi miljardikroonise käibega väetisetootja direktor. Ajal, mil räägitakse Eesti majanduse ekspordivõime parandamisest, võib kõigile eeskuju näidata. Müüb peaaegu kogu toodangu edukalt välismaale.

1 miljon krooni
Ruth Laatre (39)

Rimi Eesti Food, juhatuse esimees
Pälvis mullu kevadel tähelepanu sellega, et kutsus inimesi üles lihttöölisteks hakkama ning ütles Äripäevas: "Müüjast või koristajast oleme loonud kolli, kellega lapsi hirmutada. Täie hooga käib lahterdamine: headest lastest kasvavad juhid, rumalatest ja laiskadest aga müüjad ja bussijuhid. Suur osa inimesi istub pigem töötuna kodus kui valib mõne lihtsama ameti."

Sirje Aal (52)
Henkel Makroflex, juhatuse esimees
Kuus aastat on ta olnud esimese kolme seas Äripäeva naistippjuhtide edetabelis. Tunnistab, et omanike ootused juhi tööle on kõrged ning igal aastal oodatakse järjest paremaid majandustulemusi: "Olen küsinud, et kui palju on rohkem, kas kõige parem oleks nii, kui kasvugraafik läheks otse üles ja jääkski minema."

Andmetöötlus: Margus Järv