Oh, kooliaeg!
Kooliteed alustavate laste vanematel soovitab Kirsi kõigepealt kuulata ära koolist tulev info ja lisada sellele oma nägemus. „Lapsed on erinevad, universaalseid tõdesid, et olema peab nii või naa, ei eksisteeri. Kui koolil on oma vorm, ongi see tõde, mida järgida. Kui mitte, võiks lähtuda
põhimõttest, et kooliriietus on viisakam kui tavaline hoovis või trennis käimise oma, sest oma välimusega peegeldavad lapsed austust kooli ja õpetajate vastu. Dressid, teksad või velvetpüksid – rüht ja sellega koos ka olek muutub seljas kantava järgi,” selgitab stilist. „Mul võttis peaaegu aasta jagu aega, et oma pojale selgeks teha, et koolis ei käida dressis-tossus. Nüüd võtab ta ise riiulist kraega polosärgi ja velvetpüksid,” soovitab Kirsi kannatlik olla.
Eraldi lugu on jalanõudega. „Kui riideid saab lapsele osta ka ise (ilma proovimata), siis jalatsite valikul on määrav lapse sõna. Jalanõud peavad olema mugavad, ei tohi ajada higistama ning neis peab olema hea olla kogu päeva," ütleb Kirsi.

Milline on hea koolikott?
Stilist ei soovita osta kooliminejale liiga lastepäraste piltidega värvilist kotti, sest teise klassi alguseks on see tõenäoliselt juba liiga titekaks muutunud. „Sama lugu on pinaliga - vali pigem neutraalne kui multikakangelase piltidega variant."
„Üldiselt on koolikottide valikul parimateks soovitajateks õpetajad. Ise usun, et esimese klassi lapsele sobib kott, millel on palju sahtleid, et asjad ei läheks väga sassi ja oleksid kergesti leitavad - et vihikutel, võtmetel ja mobiilil oleks oma „kodu"."

Lastekaup netist?
Üha populaarsem on osta lastekaupu kasutatult netifoorumitest. Kirsi suhtub
taaskasutusse väga hästi, kuid jalanõude puhul eelistab soetada uusi, sissekandma-ta versioone. „Kahe poja emana tean, et vanemalt nooremale ei saa peaaegu midagi üle anda. Jalanõud on loodud liikumiseks ning liikuda lapsed armastavad. Mis liigub, see kulub ning nõnda ei jäägi lemmiksaabastest midagi järele."

Välimust kroonib trendikas juukselõikus
Kirsi ütleb, et riietusega saavad ka lapsed palju öelda ja end väljendada, sobitades kokku eri värve ja kandes ki-hilisi rõivaid. „Olen aga tähele pannud, et riietusest enamgi läheb lastele korda soeng. Neil on selles osas üsna tugev arvamus, mis tihtipeale on seotud teles nähtuga. Praegu on poiste seas popid Stig Rästa ja Daniel Viinalassi soengud, tüdrukutele meeldib katsetada kriidivärvidega, soovides toonida juukse-otsi vikerkaarevärviliseks."